'ENIGMA' U BJELOVARU

Misteriozno iz bolnice nestalo više od 1.500 plahti

05.03.2013 u 11:46

Bionic
Reading

Gdje je 'isparilo' posteljno rublje u vrijednosti nešto većoj od 70.000 kuna, pitanje je koje si ovih dana postavljaju mnogi zaposlenici bjelovarske Opće bolnice iznenađeni informacijom koju je u ime ravnateljstva bolnice predstojnicima odjela i glavnim sestrama uputio vršitelj dužnosti pomoćnika ravnatelja za sestrinstvo Hrvoje Pokos

U obavijesti stoji da je inventurom osnovnog i sitnog inventara u periodu od 1. siječnja 2012. do 01. siječnja 2013. godine utvrđen manjak posteljnog rublja i to 518 jastučnica, 1.018 bijelih plahti, 241 zelena plahta i 335 navlaka, čija ukupna nabavna vrijednost iznosi nepunih 110.000 kuna.

Nadalje se navodi da je prema procjeni koju potvrđuje i izvješće Centralne praonice oko trideset posto nedostajuće posteljine redovitom uporabom i habanjem nužno otišlo u rashod, no gdje je završio preostali dio zasad još nitko ne zna.

Zbog ovog 'sitnog' propusta u kojem je 'isparilo' više od 70.000 kuna, u bolnici se uvodi centralizacija bolesničkog posteljnog rublja, no zanimljivo je da nitko za manjak nije odgovoran i nema nikakvih sankcija, nego tek 'oštre' riječi pomoćnika ravnatelja: 'Očekujem znatno odgovornije ponašanje svih djelatnika uključenih u rad s posteljnim rubljem i njegovom distribucijom', uz pozdrav završava Pokos.

Prema nekim informacijama posteljina iz bjelovarske bolnice već neko vrijeme završava u privatnim domovima za stare i nemoćne, a netko od bolničkih djelatnika na taj način sebi priskrbljuje dodatnu zaradu. 'Riječ je o indicijama koje zasad ne možemo dokazati i ostaje nam jedino da pooštrimo zaduživanje i distribuciju posteljine', ističe Pokos priznajući da je i sam čuo takve tvrdnje. Dodaje da će se otkriveni manjak nadoknaditi štednjom na kupnji radne odjeće, što je upozorenje svim djelatnicima.

'Za iznos od oko 70.000 kuna svi bi dobili po jedan komplet radne uniforme, no zbog manjka to se neće dogoditi', zaključuje Pokos.