DAN POSLIJE

Miro Kovač: Ponijelo me. Nima Splita do Splita!

08.09.2016 u 13:33

Bionic
Reading

Dojmljivim scenskim nastupom na splitskoj Rivi tehnički ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač zasjenio je sve ostale sudionike velikog predizbornog skupa HDZ-a u 10. izbornoj jedinici, uključujući predsjednika stranke Andreja Plenkovića. U drugi plan pale su i odaslane HDZ-ove poruke, čak i prosvjed naelektriziranih torcidaša, koje su od HDZ-ovaca morale razdvajati jake snage sigurnosti, pa su govornike ometali skandiranjem. Društvenim mrežama u Hrvatskoj od sinoć suvereno vlada - Miro Kovač, koji se tim povodom oglasio i na Facebooku

Snimka nastupa tehničkog šefa diplomacije, koji se u rodnom gradu 'dao od kraja' - vikao je 'ajmo', 'bravo' i 'pobjeda', bezuspješno nagovarajući Plenkovića ('Andrej, dođi') da se u tom trenutku, prije planiranog govora, popne na pozornicu - apsolutni je hit na Facebooku. Publiku nije uspio animirati, možda i zbog toga što ju je hipnotizirao urlicima i grčevitom gestikulacijom.

Dan poslije o tome nešto ima reći i sam protagonist.

'Sinoć je atmosfera na splitskoj Rivi na završnom skupu HDZ-a s kolegama kandidatima za 9. i 10. izbornu jedinicu bila veličanstvena, iako to neki pokušavaju prikazati drugačije - ali bezuspješno! Bilo je izvrsno, pobjednički. Došao je i dio navijača Torcide.Pomogli su nam u dizanju ambijenta. Hvala im. A i mene je ponijelo. Nima Splita do Splita!!! Idemo po pobjedu', poručio je Kovač na Facebooku, pod egidom 'VJERODOSTOJNO TEMPERAMENTNI'.

Podsjetimo, na jučerašnjem skupu HDZ-a okupilo se oko 1.000 građana i nekoliko stotina pripadnika Torcide, a primjetne su bile i postrojbe interventne policije te preko 100 policajaca u civilu.