INVAZIJA NA SKUP U SPLITU

Torcida HDZ-u: Vi ste Orjuna!; Plenković: Nije mi smetao prosvjed

08.09.2016 u 04:35

  • +4

HDZ-ov skup prekidala Torcida

Izvor: Cropix / Autor: Vojko Bašić

Bionic
Reading

Oko 1000. ljudi okupilo se na HDZ-ovom središnjem skupu na splitskoj rivi koji je započeo oko 19 sati. No dolazak Andreja Plenkovića, ali i sam skup nisu glatko prošli

Nekoliko stotina pripadnika Torcide dočekalo je Plenkovića i druge HDZ-ove dužnosnike uz jake zvižduke. Uz to su im skandirali 'J*** vas Mamić!', 'Lažove!', 'Izdaja, izdaja!' te 'Prodane duše!'.

'Di si bio kad je HDZ glasao protiv Zakona o sportu?', pitanje je koje su na transparentu postavili Plenkoviću.

Obraćanje šefa splitskog HDZ-a Petra Škorića nije se ni čulo od silnih zvižduka i skandiranja 'Izdaja, izdaja!', a kada je spomenuo branitelje, Torcida je bila još glasnija.

Torcida skandira HDZ-u

HDZ-ov Branko Bačić pokušao je nadglasati zvižduke, ali nije uspio. Pripadnici Torcide nastavili su sa skandiranjem - 'Ivo Sanader!', 'Jakove, ne daj se!', 'SDP lopovi, HDZ lopovi!'.

Kandidat na listi Andro Krstulović Opara s govornice je najavio da će HDZ poštivati sve zakone, pa i Zakon o sportu.

'Vi ste orjuna!' i 'Gazi, gazi lopove!', odgovorila je Torcida skandiranjem.

Prilikom predstavljanja kandidata Milan Kujundžić dočekan je uzvicima 'Čobane, čobane!'.

Kada se na pozornicu popeo Andrej Plenković, uslijedile su salve zvižduka i povici 'Zakon o sportu!', nakon čega su se pripadnici Torcide okrenuli i otišli.

Nakon skupa Plenković je prokomentirao prosvjed Torcide. 'Demokracija je najveća vrijednost i ona podrazumijeva slobodu govora, pa i prosvjeda. Nije mi smetalo', komentirao je Plenković.

Na pitanje tportala o neprovođenju Zakona o sportu, odnosno činjenici da je HDZ glasao protiv te da ga HDZ-ov ministar Predrag Šustar nije provodio, Plenković je odgovorio da za stranku odgovara od 17. srpnja, kad ju je preuzeo, i da će provoditi sve zakone.

'Splitska Riva uvijek određuje pobjednike izbora, a ovaj skup bio je dominantan i trijumfalan', kaže Plenković.

Na sam skup stiglo je oko 1.000 građana, a primjetne su bile i postrojbe interventne policije te preko 100 policajaca u civilu.

Torcida prekinula skup HDZ-a