TEMELJ - ODRŽIVI RAZVOJ

Mirela Holy osniva novu stranku

21.08.2013 u 14:02

Bionic
Reading

Bivša SDP-ova zastupnica i ministrica Mirela Holy privodi kraju pripreme za osnivanje nove stranke. Statut je napisan, izrada programa je pri kraju, a osnivačka skupština održat će se vjerojatno u listopadu. Ime stranke još nije određeno, ali Mirela Holy kaže kako u imenu neće biti ništa 'zeleno', piše Jutarnji list

Kako je bivša ministrica zaštite okoliša u javnosti prepoznatljiva najviše po ekološkim stavovima, mnogi su očekivali da će osnovati zelenu stranku.

Ipak, njen je koncept puno širi od same brige za ekologiju. Temelj nove stranke bit će koncept održivog razvoja.

'Održivi razvoj oslanja se na tri jednako važna stupa, a to su zaštita okoliša, održivo gospodarstvo i socijalna pravda i pravo', kaže Holy za Jutarnji list.

'To znači da naš program neće biti neprijateljski raspoložen ni prema jednoj djelatnosti, ali ćemo uvijek inzistirati na zaštiti okoliša. Gospodarstvo se mora razvijati, no razvoj ne smije ići na štetu budućih generacija', objasnila je.

Holy je zaključila kako u Hrvatskoj ima previše stranaka koje nose epitet 'zelena', ali premalo se zanimaju za stvarne, ekonomske probleme u državi.