IPAK PRIHVATIO PONUDU

Mirando Mrsić bit će savjetnik na Pantovčaku!

19.01.2010 u 20:58

Bionic
Reading

Liječnik, saborski zastupnik SDP-a i šef izbornog stožera izabranog predsjednika Ive Josipovića, Mirando Mrsić, u izjavi za tportal.hr otkriva da je prihvatio ponudu da bude savjetnik na Pantovčaku. Još nije dobio svoj resor, ali sigurno je da će za Ivu Josipovića analizirati i zdravstveni sustav

Premda je nakon Josipovićeve pobjede na predsjedničkim izborima odbio ponudu da postane predstojnika Ureda predsjednika, u razgovoru za tportal.hr Mrsićje otkrio da je ipak pristao otići s Josipovićem na Pantovčak.

'Da, prihvatit ću ponudu za savjetnika. S obzirom na to da će se cijeli Ured predsjednika reformirati, još nisam siguran koja će biti moja područja, ali zdravstvo je sigurno jedno od njih', rekao je Mrsić.

Hoće li i Faber na Pantovčak?

Na pitanje hoće li jedan od savjetnika biti bivši ravnatelj policije Vladimir Faber za kojega se govori da bi mogao biti savjetnik za nacionalnu sigurnost, Mrsić kaže: 'Još ne bih o imenima. Josipović želi vidjeti Ured i kako je koncipiran. To bi trebao biti ured koji je moderan, koji odgovara na izazove vremena, ali, naravno, s obzirom na ovlasti predsjednika.'

'Ostat ćemo aktivni na internetu, na društvenim mrežama, uvest ćemo savjetnika za branitelje', otkrio je Mrsić neke od novina Ureda predsjednika.

'Nema kompromisa za Tadića. To bi bilo nediplomatski!'

Imena se neće otkrivati do 18. veljače i inauguracije predsjendika, a do tada Mrsić nije htio komentirati izjavu predsjednika Stipe Mesića o slanju vojske u BiH u slučaju da Milorad Dodik pokrene otcjepljenje Republike Srpske.

Komentirao je zato izjave srpskog presjednika Borisa Tadića koji je uvrijeđen, jer je na inauguraciju pozvan i predsjednik Kosova Fatmir Sejdiju, pa zato kaže da neće doći na Josipovićevu inauguraciju u Zagreb. Mrsić kaže da Tadić ne može očekivati nikakav kompromis od Josipovića.

'Uputili smo poziv i veleposlanstvu Srbije, nemamo što reagirati, to je njegova odluka. Žao bi nam bilo ako ne dođe, jer su odnosi važni za cijelu regiju, ne samo za dvije zemlje i jer je to jedna od glavnih vanjsko-političkih tema. Nadam se da će još jednom razmotriti svoju odluku, ali mi nećemo raditi kompromise. To bi bilo nediplomatski', rekao je novi savjetnik novog predsjednika Republike Mirando Mrsić.