ODLAZI LI IZ VLADE?

Ministrica Tramišak komentirala glasine o svojoj smjeni u Vladi

10.01.2023 u 21:20

Bionic
Reading

U javnosti se ovih dana sve glasnije šuška o smjeni ministra graditeljstva Ivana Paladine zbog, kako je premijer Andrej Plenković ranije naveo, sporog procesa obnove nakon potresa. Paladinu bi trebala zamijeniti Mirjana Čagalj, članica Nadzornog odbora Hrvatskih cesta i savjetnica predsjednika HGK-a za graditeljstvo i promet, kako doznaje neslužbeno RTL Danas. Podsjetimo, Čagalj je na razgovoru bila i kada se tražila zamjena za Paladininog prethodnika Darka Horvata

No sve više je navoda da ovo nije jedini ministar koji bi mogao napustiti Vladu. Naime, mediji neslužbeno doznaju da bi premijer Andrej Plenković mogao smijeniti i ministricu EU fondova i regionalnog razvoja Natašu Tramišak.

'Nema razloga za moju smjenu i ne znam tko je davao takvu informaciju. Samo pozitivnim rezultatima doprinosim radu Vlade RH. Premijer je toga svjestan i tako komuniciramo', komentirala je Tramišak za RTL.

Plenković je već ranije pokušao smijeniti Tramišak, kad je proljetos rekonstrukcijom obuhvatio Uskokove osumnjičenike i Tomislava Ćorića.

No od smjene je odustao jer joj se protivio potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić na čiji je prijedlog Tramišak i došla u Vladu. Premijer sad ponovno na stol izvlači pitanje odlaska te ministrice iz Vlade, piše N1.