DVOSTRUKA LINIJA ZAPOVIJEDANJA?

Divjak ima rekordan broj zamjenika i državnih tajnika: Neke naslijedila, druge dovela sama

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 27.01.2018 07:57
  • Objavljeno 27.01.2018 u 07:57
Andrej Plenković i Blaženka Divjak

Andrej Plenković i Blaženka Divjak

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoić

U Ministarstvu zanosti i obrazovanja sjedi najveći broj pomoćnika i državnih tajnika do sada. Ministrica Blaženka Divjak ima ih ukupno devet; petro je naslijedila od bivšeg HDZ-ovog ministra, a četvero je sama imenovala pa se javlja problem dvostruke linije zapovijedanja

Koalicijski partneri HDZ i HNS donijeli su Ministarstvu znanosti i obrazovanja najveći broj državnih dužnosnika dosad, javlja Jutarnji list.

Dok je HDZ-ova ministrica prosvjete Ljilja Vokić imala pet pomoćnika, koliko i SDP-ov Željko Jovanović, po šest su imali Vedran Mornar, Predrag Šustar i Pavo Barišić. Dragan Primorac u svojem je mandatu promijenio najviše suradnika, no zadržao se na poziciji od sedam državnih dužnosnika.

Na Donjim Sveticama u mandatu nestranačke ministrice obrazovanja iz kvote HNS-a ukupno ih je devet - četiri državna tajnika i pet pomoćnika ministrice. Plaće državnih tajnika u MZO-u kreću se od 15.494 kune do 18.808 kuna neto (ministričina je plaća 17.511 kuna neto), a pomoćnika u prosjeku 15.000 kuna.

  • +20
  • +17

Blaženka Divjak

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Petero, među kojima su dva državna tajnika, Blaženka Divjak naslijedila je od bivšeg HDZ-ova obrazovnog ministra, a sama je mogla odabrala četiri najbliža suradnika - dvoje državnih dužnosnika i dvoje pomoćnika. Iako u ministarstvu Blaženke Divjak poriču da zbog naslijeđenih kadrova bliskih HDZ-u (državni tajnik Matko Glunčić) ili članova Hrasta (državni tajnik Hrvoje Šlezak) na Sveticama postoji paralelna linija zapovijedanja, upravo se takva situacija dogodila dvaput u posljednja dva tjedna.

Više pročitajte ovdje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!