NOGOMET U BANSKIM DVORIMA

Ministri na sjednicu Vlade došli u majicama reprezentacije. Dvoje ih nije imalo originalni dres Vatrenih

12.07.2018 u 11:01

Bionic
Reading

Ministri su danas na sjednicu Vlade došli odjeveni u reprezentativne dresove. Nisu svi imali posljednju garnituru Vatrenih, poput premijera Andreja Plenkovića i ministra financija Zdravka Marića. Našlo se tu i nešto iz kolekcije s prethodnih svjetskih i europskih prvenstava, a bilo je i onih koji su nosili dresove s placa

Za razliku od jučerašnjeg gostovanja u Moskvi, kad se pojavio u rezervnom reprezentativnom dresu, Plenković je na sjednici imao crveno-bijelu varijantu, a u plavo-crnoj bili su potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, i Darko Horvat, ministar energetike i zaštite okoliša.

Nada Murganić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, nosila je dres iz 2008., državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop imao je dres iz 2012., Tomo Medved, ministar branitelja, obukao je opremu koju je reprezentacija nosila na EP-u 2016., a dvoje ministara koji nisu imali nešto iz originalne kolekcije bili su ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i Nina Obuljen, ministrica kulture.

Ćorić se pojavio u majici s kvadratićima i natpisom 'Proud to be Croat', a Obuljen je imala dres na kojem je umjesto grba HNS-a bio hrvatski grb.

  • +23
Vlada u dresu povodom uspjeha nogometne reprezentacije Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Milan Kujundžić, ministar zdravstva, nosio je oko vrata samo hrvatski šal.

Cijena originalnog dresa nogometne reprezentacije koji je izradio Nike je 649 kuna.

Uoči sjednice komentirali su pobjedu hrvatske reprezentacije nad Engleskom, a koja je Vatrene dovela do finala SP-a s Francuzima.

'Pa tko nam je ravan, ovo je fenomenalno! Ovo je i sjajna promocija za Hrvatsku! Pa cijeli svijet govori o Hrvatskoj. Svi skupa možemo naučiti iz ovoga - bitno je zajedništvo, pozitivna energija', kazao je ministar Marić.

Ćorić je utakmicu gledao na Trgu bana Jelačića.

'Osjećaj je da mi je pukao glas i osjećaj je fenomenalan. Bio sam na Trgu. Bilo je veselje i ludilo', kazao je Ćorić.

Ministrica Murganić navela je kako nam je reprezentacija priredila puno radosti i ponosa.