STIŽE NOVI BESKONTAKTNI SUSTAV

Ministar Butković otkrio kada naplatne kućice idu u povijest

10.08.2020 u 21:11

Bionic
Reading

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u Dnevniku HRT-a za 2022. najavio je implementaciju novog, beskontaktnog sustava naplate cestarina.

Butković je u Dnevniku HRT-a objasnio je da je postupak promjene načina naplate cestarine bio završen prije izbora. Natječaj je spreman, a izlazi na jesen, rekao je.

  • +16
Zagreb: Gužva na naplatnoj postaji Lučko na putu prema moru Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Najavio je i da će puni profil do tunela Učka biti gotov 2021., a druga cijev i završetak punog profila prema Matuljima 2024., kada bi čitava izgradnja Istarskog ipsilona bila završena.

Na gradilištu Pelješkog mosta ne očekuje kašnjenja, usprkos koronavirusu.

'Prošli tjedan došlo je 150 specijaliziranih kineskih radnika. Radovi oko pristupnih cesta idu dobro te se očekuje da će radovi biti završeni u roku', rekao je Butković.

Na pitanje o nabavi više od 20 novih vlakova, rekao je da je na natječaj HŽ putničkog prijevoza, vrijedan oko 1 milijardu kuna, koji se 85 posto financira iz fondova EU-a, pristigla ponuda Končara. Nakon zaključenja ugovora prvi vlak bit će izručen za 24 mjeseca, a za 35 mjeseci svi ostali vlakovi, najavio je ministar.   

'Zbog krize u začinom prometu zaustavljen je postupak pronalaska strateškog - partnera. Mora se pronaći rješenje da pomognemo Croatia Airlinesu. Naći ćemo rješenje u skladu s europskim propisima, a kada se situacija stabilizira, završit ćemo postupak pronalaska strateškog partnera', rekao je.