dan grada

Ministar Butković: 'Crikvenica je danas grad poželjan za život'

14.08.2023 u 16:03

Bionic
Reading

Svečana sjednica Gradskog vijeća Crikvenice održana je u ponedjeljak u povodu Dana grada Crikvenice, a na svečanosti je bio i potpredsjednik Vlade i ministar Oleg Butković koji je ocijenio da je Crikvenica danas grad poželjan za život.

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković čestitao je Crkiveničanima Dan grada, na postignućima tijekom posljednjih 30 godina, kao i sutrašnji blagdan Velike Gospe.

Crikvenica je oduvijek bila perjanica hrvatskog turizma, rekao je i naglasio da su svi projekti koji su realizirani u posljednjih 30-ak godina impresivni i pokazuju da je Crikvenica primjer mnogim gradovima u okruženju i šire kako realizirati velike projekte, a čestitao je i gradonačelniku Damiru Rukavini, koji taj grad vodi već gotovo četiri mandata.

Spomenuvši i prethodne gradonačelnike, Butković je kazao da je puno toga napravljeno u teškim vremenima stvaranja hrvatske države, da je nakon razdvajanja općina svatko odabrao svoj put razvoja i da je to bila dobra odluka, no, da je zajednička politika razvoja i put hrvatskog Primorja kojim treba ići zadaća svih načelnika i gradonačelnika.

Uvijek sam se, i ranije, kao gradonačelnik Novog Vinodolskoga, zalagao za suradnju, zajedničko osmišljavanje projekata te je to vidljivo i danas i to je jedini pravi put, kako bi taj dio Hrvatske bio prosperitetan i ostvarivao velike projekte, rekao je.

Svečana sjednica je održana u crikveničkom Hotelu Miramare, a Butković je naglasio da je taj hotel prije nekoliko godina bio jedna od „crnih rupa“ Crikvenice te je čestitao na velikoj investiciji, koja je poticaj i drugim investitorima.

Istaknuo je da se, uz investicije i nova radna mjesta, treba okrenuti i demografskoj obnovi te da je Crikvenica, kada je riječ o mladima i demografiji, na dobrom putu.

Dodao je da Vlada kontinuirano surađuje s Gradom Crikvenicom, da se nikada nije ulagalo u rive i luke kao nekoliko posljednjih godina te da je Crikvenica, uz pomoć Županijske lučke uprave, realizirala ili realizira značajne lučke projekte.

Svaki takav projekt nije samo zaštita luke nego lice i naličje svakog mjesta, dodao je.

U nastavku su zaslužnim Crikveničanima dodijeljene nagrade, a proslava se nastavlja brojnim događanjima, među kojima su predstava za djecu, procesija u čast Vele Gospe, zaštitnice Crikvenice, glazbeni program, ponoćni vatromet i drugi programi.