29. obljetnica

Ministar Božinović odao počast Josipu Joviću: Policija i danas na prvoj crti

31.03.2020 u 12:45

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak je u povodu 29. obljetnice akcije Plitvice, zapalio svijeću u čast prvom poginulom hrvatskom redarstveniku Josipu Joviću i ostalim poginulim hrvatskim policajcima i braniteljima

Božinović je kao izaslanik Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade, zapalio svijeću na spomen obilježju pogibije Josipa Jovića koji je 31. ožujka 1991. poginuo na Plitvičkim Jezerima.

Taj dan upamćen je u povijesti hrvatskog naroda pamti kao "Krvavi Uskrs", ali i razdoblje kada je hrvatska policija bila jedina organizirana sila koja se odupirala neprijateljskom djelovanju na terenu, izvijestio je MUP na svojim internetskim stranicama.

Božinović je, odajući počast poginulim policajcima i braniteljima rekao da okolnosti zbog kojih ne mogu svi koji bi željeli pohoditi Plitvice i odati počast na mjestu pogibije redarstvenika Josipa Jovića, ne umanjuju zahvalnost koju osjećamo na današnji spomendan.

U toj redarstvenoj akciji uspješno se održala cjelovitost hrvatskog teritorija, što je u tom trenutku bilo od izuzetne važnosti, jer planovi neprijatelja bili su prijeteći i nemilosrdni, rekao je Božinović.

Policija je i danas na prvoj crti

Božinović, koji je i voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite osvrnuo se i na današnje prilike koje su zavladale Hrvatskom zbog koronavirusa, ustvrdivši da je policija, zajedno s drugim službama i danas na prvoj crti.

'Tišina koja je ovih dana zavladala Hrvatskom, podsjeća nas kako su nam se i prije tri desetljeća životi promijenili i kako smo se tome zajedno oduprli i pobijedili', rekao je, dodavši da su pripadnici hrvatske policije danas dostojni žrtve i nasljeđa Josipa Jovića, poginulih policajaca, vojnika i svih drugih hrvatskih branitelja.

'Policija je i danas na prvoj crti, zajedno sa zdravstvenim djelatnicima, civilnom zaštitom, Hrvatskom vojskom, vatrogascima i svim drugim vrijednim službama koje pomažu hrvatskim ljudima u ovoj dosad neviđenoj situaciji koja nas je snašla', poručio je Božinović.