UPALA U FINANCIJSKE TEŠKOĆE?

Milinović: Vlasnica doma nije imala dozvolu!

Bionic
Reading

'Privatni dom za starije i nemoćne osobe u Bjelovaru koji je u subotu nakon udara groma zahvatio požar u kojem su život izgubile četiri osobe, a jedanaest ih je ranjeno, ilegalan je', rekao je ministar zdravstva Darko Milinović, piše Večernji list

'Utvrdili smo da taj dom nije upisan u registar za domove MZSS, da nema dozvolu za rad, što znači da je riječ o ilegalnoj instituciji', rekao je ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović, dodajući da nijedan od štićenika u spomenuti dom nije otišao preko uputnice Ministarstva, što znači da im MZSS nije plaćao smještaj u toj instituciji.

'Sve ostale radnje koje trebaju biti poduzete su u nadležnosti policije i DORH-a', naglasio je Milinović, objasnivši da 'Moj dom' jest registriran pri Ministarstvu, ali na adresi M. Šufflaya 25, a ne u ulici O. Kotorske 15.

Živko Slijepčević, glasnogovornik Županijskog odvjetništva u Bjelovaru, potvrdio je da su zatražena dodatna vještačenja i obdukcija tijela.

Draženka Habdija
, vlasnica doma, kazala je da su štićenike preselili u Kotorsku još 20. rujna iz doma 'Moj mir' u Šufflayevoj ulici, a njezina obitelj Jutarnjem listu kazala je da je socijalna služba sve znala i da im nije jasno zašto lažu.

'Dom 'Moj mir' ima svu potrebnu dokumentaciju, a ovdje smo samo privremeno preseljeni zbog adaptacije doma u Šufflayevoj ulici', kazala je Habdija za Večernji list.

Jutarnji list, međutim, piše da je Habdija, inače voditeljica jednoga od ponajboljih bjelovarskih domova za starije i nemoćne, ove godine upala u financijske teškoće i odlučila svoje štićenike premjestiti u manji, skromniji dom u prigradskoj Ulici Ozane Kotarske, a svoju staru ustanovu prodati, iako neki tvrde da ju je preuređivala. Štićenike je preselila u obiteljsku kuću s tri sobe na prvom katu te sobama i dnevnim boravkom u prizemlju.

Dom u Ulici Ozane Kotarske nije odgovarao minimalnim uvjetima i Habdija nije imala dozvolu za preseljenje, a inspekcija Ministarstva zdravstva nije ga nijednom obišla, piše Jutarnji, dok se čeka što će otkriti istraga policije i DORH-a.