HDZ OTVORIO KARTE

Milinović: Orešković je kriv za krizu, treba dati ostavku

03.06.2016 u 14:54

Bionic
Reading

Nakon što je HDZ jutros stankom i propitivanjem suradnje PR agencije Grizli komunikacije i ministara u Vladi udario na Most, HDZ-ov Darko Milinović glasno je prozvao i premijera Tihomira Oreškovića

'Prvi koji je promovirao kriznu situaciju u Vladi je premijer Tihomir Orešković zato jer nije htio supotpisati razrješenje prvog obavještajca Hrvatske dva mjeseca. To je prva krizna situacija. Nije uvažio mišljenje prvog potpredsjednika Vlade, zaduženog za nacionalnu sigurnost, o novom čovjeku u obavještajnoj agenciji. To je prva kriza koja je obilježila cijelu ovu Vladu, non-stop krizne situacije. I neodgovorno je od njega da pet minuta prije Vlade napusti zgradu Vlade, osim u, ne daj Bože, smrtnom slučaju. Kad je on već morao otići, zašto potpredsjednik Vlade nije nastavio sjednicu, zato postoji prvi potpredsjednik Vlade. To je dokaz da ova Vlada ne funkcionira', otvoreno je kazao HDZ-ov saborski zastupnik i član HDZ-ovog Predsjedništva Darko Milinović.

Poručio je da je to njegov osoban stav. 'Da sam ja Tim Orešković, ja bih dao ostavku. Pitali su me je li to stav HDZ-a. To je moj osobni stav, jednog od članova Predsjedništva, i za to ću se zauzimati na Predsjedništvu. Sve ukazuje ili na novo preslagivanje, pri čemu premijer mora biti Tomislav Karamarko, ili nove izbore', kazao je Milinović.

Podsjetimo, HDZ je jutros zatražio stanku i kako bi progovorio o PR agenciji Grizli komunikacije te njihovog suradnji s nekim ministrima u Vladi, što je protumačilo kao izravan napad HDZ-a na Most, s obzirom da je Grzili angažiran i od strane Mosta.

Na to se u izjavi osvrnuo i SDP-ov Gordan Maras. 'Karamarko, ako si frajer, reci idemo na nove izbore, jer radite nam štetu. A ne on šalje svoje potrčke tu da napadaju svog premijera! Ja nemam posla sa obavještajnim klošarima. Očito je da Karamarko koristi obavještajnu zajednicu za napade', rekao je Maras.