ODVEZLA GA HITNA POMOĆ

Milijan Brkić se saborskim Audijem zaletio u tramvaj u samom centru Zagreba

06.07.2017 u 20:33

Bionic
Reading

Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora, sudjelovao je u prometnoj nesreći na križanju Medulićeve i Ilice u samom centru Zagreba u četvrtak poslijepodne. Kako tportal doznaje, riječ je o službenom automobilu na koji Brkić ima pravo 24 sata na dan

Milijan Brkić je automobilom Audi A6 udario u tramvaj koji je prometovao Ilicom te je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu.

Iz HDZ-a doznajemo kako je Brkić zadobio lakše ozljede te da će prenoćiti u bolnici i biti pušten kući.

Ovaj tip automobila inače je od 2014. službeno vozilo za najviše dužnosnike Sabora i Vlade, a potpredsjednike Sabora obično voze službeni vozači.

Tportal doznaje kako je Brkić u prometnoj nesreći sudjelovao upravo sa službenim vozilom koje ima pravo, kao potpredsjednik Hrvatskog sabora, koristiti 24 sata na dan.

Ima pravo i na službenog vozača, no službeni automobil može, po svojoj želji, voziti i sam.

Zagrebačka policija Hini je potvrdila da je u 18.35 na raskrižju Ilice i Medulićeve došlo do sudara osobnog automobila i tramvaja te da je u nesreći ozlijeđen 47-godišnji muškarac koji je potom prevezen u KBC Sestre milosrdnice.

Policija ističe da je u tijeku očevid o uzrocima i okolnostima nesreće.

Zbog sudara je nastao velik zastoj tramvaja. Tramvajske linije 2, 6, 11, 14 i 17 preusmjerene su pa tako linija 2 u smjeru Savišća vozi preko Savske i Vukovarske ulice.

Linija 6 s Črnomerca vozi Vukovarskom preko Autobusnog i Glavnog kolodvora. Linija 11 također vozi Vukovarskom te Šubićevom preko Kvaternikova trga prema Dupcu.

Linije 14 i 17 prometuju Vodnikovom preko Glavnog kolodvora, javlja ZET.