GRMOJA SE IZVUKAO

Milanoviću zamrzavaju mandat, Maras bijesan: Odbijam metkovićki kliker!

02.02.2017 u 14:40

Bionic
Reading

Mandatno imunitetno povjerenstvo predložilo je Saboru da donese odluku prema kojoj od 1. ožujka počinje mirovanje mandata za Zorana Milanovića. Jednako tako, jednoglasno su odbili zahtjeve za skidanjem imuniteta Nikoli Grmoji i Mari Kristiću

MIP je jednoglasno odbacio zahtjev za skidanjem imuniteta Nikoli Grmoji kojeg je Ranko Ostojić tužio za klevetu. Taj postupak koji  pokrenut već ranije, dok Grmoja nije bio zastupnik, sada će se morati obustaviti.

Podsjetimo, Ranko Ostojić tužio je Grmoju zbog njegovih izjava da je Ostojić odgovoran za praćenje Bože Petrova. Ostojić je u postupku predložio da se Grmoja ispriča, no Mostov politički tajnik to je odbio pa je postupak pokrenut.

'Zaštitit ćemo i Nikolu od njegovih neosnovanih optužbi', rezignirano je ustvrdio SDP-ov Gordan Maras na sjednici MIP-a.

Odgovorio mu je Mostov Miroslav Šimić kazavši kako SDP-ovac drži polupolitičke govore, ali je pritom podsjetio da je Ostojić na sudu već izgubio jednu tužbu za klevetu.

'Metkovićki poslovnik ne vrijedi za nas. Zaštitite nas od metkovićkog poslovnika', pledirao je Maras kod predsjednika MIP-a Žarka Tušeka, na što je Šimić dobacio da je on iz Osijeka.

'Možda kolega Maras postupa po SKOJ-evskom poslovniku. Postavlja se u ulogu i suca i tužitelja', dobacio je SDP-ovcu HDZ-ov Damir Felak.

Međutim, Maras je inzistirao da u zaspinik uđe da nikada nije bio u SKOJ-u. 'Nikada nisam bio u SKOJ-u, ali je Felak možda bio u Partiji', odgovorio je Maras.

'Nisam bio u Partiji, a možda ni Šimić nije bio u Metkoviću', kazao je pak Felak.

Bez rasprave MIP je jednoglasno odbacio zahtjev privatnog tužitelja za skidanjem imuniteta Mostovom zastupniku Mari Kristiću. Naime, dubrovačko državno odvjetništvo odbacilo je kaznenu prijavu za kazneno djelo protiv osobne slobode, no privatni tužitelj odlučio je nastaviti postupak. S obzirom da MIP u praksi odbija zahtjeve privatnih tužitelja, tako je bilo i ovaj put.