red kneza branimira

Milanović odlikovao glavnu tajnicu Ureda Mirjam Katulić

18.03.2022 u 13:07

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao je glavnu tajnicu Ureda predsjednika Mirjam Katulić Redom kneza Branimira s ogrlicom za osobite zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Hrvatske i njezina odnosa s drugim državama, izvijestio je Ured

Dužnost glavne tajnice Ureda predsjednika, koju Katulić obnaša posljednjih dvanaest godina, „složena je, delikatna i komplicirana s obzirom na sve silnice u odnosima između ove institucije i institucija koje imaju izvršnu vlast i koje upravljaju novcem“, rekao je Milanović.

„I što je manje vidljiv i što se o njemu manje priča, a što više posao ide, time je taj posao bolje odrađen i ja taj posao ocjenjujem najvišom ocjenom“, dodao je.

Mirjam Katulić imenovana je na dužnost glavne tajnice Ureda predsjednika 2010. godine. Od 1994. godine bila je zaposlena u Ministarstvu vanjskih poslova.

Od 2005. do 2010. bila je voditeljica Zajedničkog odbora za sukcesiju diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ.

2009. godine postala je čelnicom Uprave za potporu procesu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji pri Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija.

Katulić je kazala kako se uvijek trudila raditi maksimalno profesionalno i marljivo, dodavši da je cijelo to vrijeme sačuvala osjećaj entuzijazma da radi nešto korisno.

"Zapravo, da svi skupa radimo nešto dobro i kvalitetno za naše zajedničko bolje sutra. Stoga sam i malo iznenađena ovim odlikovanjem jer mislim da bi to ponašanje trebalo biti redovno ponašanje svih nas“, poručila je.