TOMISLAV KARAMARKO:

'Milanović je već objekt brojnih analiza i stručnjaka'

21.03.2013 u 13:33

Bionic
Reading

'Milanović sam priča o sebi i već je objekt mnogih analiza i stručnjaka, ne trebam ga još i ja analizirati kao protivnik u politici', odgovorio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na premijerove prozivke zašto ne dolazi u Sabor nakon što je koalicija HDZ, HSP dr. Ante Starčević i Blok umirovljenici zajedno predstavila 12 kandidata za izbore za Europarlament

'Primijetili ste da ja gospodina Milanovića uopće ne komentiram. To je jedna ulična razina razgovora koju ja ne prihvaćam. Gospodin Milanović sam priča o sebi i već je objekt mnogih analiza i stručnjaka, ne trebam ga još i ja analizirati kao politički protivnik. Imam, naravno, svoje mišljenje. Hrvatska javnost ga je upoznala ovih dana, pa neka prosudi treba li im takav premijer i koliko dugo, uz sve ove aktivnosti i manipulacije u namještanju poslova, kadroviranju i nepotizmu', komentirao je predsjednik HDZ-a premijerove prozivke zašto ne dolazi u Sabor.

'Kukuruku koalicija čitavo vrijeme dok nije došla na vlast, a i dan danas funkcionira po sistemu 'drž'te lopova', a u isto vrijeme se bavi tim istim poslom. Dakle, svi oni kriteriji koje su zamjerali i imputirali HDZ-u zapravo oni danas primjenjuju u zapošljavanju, političkim čistkama, namještanju poslova. Ali to su samo sitnice, uvjeren sam da ima i puno drugih stvari koje možemo nazvati 's one strane'', Karamarkovo je mišljenje o aferi zapošljavanja koja potresa Kukuriku koaliciju.

'Oštra, nerazumna porezna politika polako urušava cijeli sustav; guši proizvođača, guši potrošača i završit će jako loše', dodao je Karamarko.

'Kako ću komentirati zapošljavanje u Plinacro-u? Pa jadno. Oni koji najviše viču protiv HDZ-a, to isto, i zapravo još gore, rade u tišini. Ja sam bio ministar unutarnjih poslova i nije nam palo na pamet kadroviranje po političkoj logici. Postavljali smo profesionalce. Vi znate da sam ja bio ministar koji je inzistirao da u Zakon o policiji uđe odredba po kojoj policajci ne smiju biti članovi ni jedne stranke, zbog čega sam se, kada sam došao, sukobio upravo s HDZ-om čija je to vlada bila. Oni danas rade političke čistke, namještaju poslove, grabe gdje stignu… katastrofa. Mislim da hrvatski narod ne treba potcjenjivati i da oni to jako dobro vide', Karamarkove su riječi o aferi zapošljavanja u Plinacro-u.

Upitan da komentira istup predsjednika šibensko-kninske HVIDRE Mladenka Spahije, koji se na konferenciji za novinare održanoj u nedjelju u prostoru HDZ-a oštro obrušio na premijera nazivajući ga 'stokom' te ponudio '20 posto povlaštenih vojnih mirovina da se utvrdi DNK Zorana Milanovića', Karamarko je kazao da danas prvi put čuje za to.

'Nismo za prebrojavanje krvnih zrnaca i to je ispod svake razine. Treba vidjeti što je gospodin doista izjavio', kazao je Karamarko.