SLUČAJ TRŽNICE RIJEKA

Milanović: Bio je to čisti politički progon

26.11.2011 u 12:08

Bionic
Reading

Kukuriku koalicija u Šibeniku predstavlja svoju listu za 9. izbornu jedinicu, a predsjednik SDP-a Zoran Milanović komentirao je odbacivanje kaznene prijave protiv Vojka Obersnela

'Prije skoro 20 mjeseci u nepunih mjesec dana policija, i to naglašavam, podnijela je kaznene prijave protiv tri gradonačelnika. Slučajno ili ne sva trojica su bili i dalje su članovi predsjedništva SDP-a. Protiv Mršića i Picule Dorh je prijave obavio vrlo brzo, a protiv Vojka Obersnela to se vuklo 20 mjeseci, a nakon toga je Dorh u Osijeku odbacio prijavu i protiv Obersnela', kazao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović i nastavio:

'Ovdje se očito radilo o čistoj politici i političkoj policiji, o progonu ljudi i nitko neće na kraju odgovarati za podnošenje očito lažnih kaznenih prijava. Ne možemo reći da je slučajno u nepunih mjesec dana nekom nevidljivom rukom troje gradonačelnika optuženo od strane policije. Nema tu razloga za revanšizam, ali ima za jasnu poruku da se to ne smije događati. Budemo li imali povjerenje hrvatskih građana nećemo dopustiti da policija udara na bilo koga na ovakav način. Niti na HDZ ni na SDP niti na bilo koju stranku već samo tamo gdje postoje osnovane sumnje za počinjenje kaznenog djela. Toga ovdje nije bilo, čekalo se punih 20 mjeseci i konačno je posao završen, a ovo je jedna tužna i ružna priča', rekao je Milanović koji je na upit o sprječavanju pada kreditnog rejtinga nakon izbora rekao kako je hrvatskoj potrebna vlast koja je odgovorna i neće se skrivati iza ničijih skuta i koja će provoditi politiku znoja bez krvi i suza.