PREDIZBORNA OBEĆANJA

Mikulić prozvao Bandića pa ga poučio: I očevi moraju imati prava kao majke!

30.08.2016 u 07:43

Bionic
Reading

Gradski zastupnici HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini uputit će na skupštinskoj sjednici u srijedu, 31. kolovoza, amandman na prijedlog gradonačelnika Milana Bandića kojim se majke s troje ili više djece tretiraju kao odgajateljice uz redovitu mjesečnu naknadu te zatražiti da se u skupinu odgajatelja uvrste i očevi

'Nisu samo majke te koje odgajaju djecu, postoje i brojni samohrani očevi koji su prepušteni brizi za svoju djecu. Prema tome, pripadaju im jednaka prava i ne smijemo ih ignorirati. Vidimo da su vlasti ovim prijedlogom očito zaboravile ili zanemarile i njih', izjavio je Hini predsjednik zagrebačkog HDZ-a i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić.

S obzirom na to da se dosta bure diglo oko predstojeće, izvanredne sjednice i točaka po kojima bi zagrebački gradonačelnik financirao udžbenike, majke odgajateljice, blokirane, umirovljenike, HDZ-ovci koji su partneri Bandiću u Gradskoj skupštini nisu otkrili kako će glasati. No, neslužbeno, Hina doznaje da neće podržati sve Bandićeve prijedloge.

'Već sam kritizirao iskorištavanje nečije socijalne nemoći u svrhu osobne kampanje, kao i odluke koje, pazi čuda, tek sada nekoga prepoznaju kao posebnu kategoriju. Ovaj je prijedlog za majke odgajateljice najbolji primjer da se nešto predlaže 'preko noći', bez cjelovitog pristupanja problemu', kazao je Mikulić. Dodaje i da nikome ne želi uskratiti pomoć, ali i ističe da treba pomagati one koji to zaslužuju, odnosno zadovoljavaju kriterije socijalne pomoći.

Na sjednicu zagrebačke Gradske skupštine koja će se održati u srijedu, 31. kolovoza, gradski zastupnici HDZ-a uputit će amandman kojim će tražiti da se prijedlog gradonačelnika Milana Bandića, kojim se majke s troje ili više djece tretiraju kao odgajateljice te da im se prema tome isplaćuje redovita mjesečna naknada, dopuni dijelom koji uvrštava i očeve u skupinu odgajatelja.