ZALOŽIO NEKRETNINU ZA BANDIĆA

'Mi smo od davnina prijatelji. Kako mu ne bi pomogao?!'

15.11.2014 u 13:12

Bionic
Reading

Nekretnine kao jamčevinu za slobodu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, u vrijednosti 22 milijuna kuna, skupilo je šestero ljudi, bliskih Bandićevih prijatelja. Svoj doprinos dao je i gradonačelnikov prijatelj iz djetinjstva, Jozo Bogdan, poznati hercegovački poduzetnik, vlasnik tvrtke FEAL

Kako je za direktno.hr ekskluzivno otkrio Bogdan, Bandiću je odlučio pomoći jer su prijatelji iz djetinjstva. Bogdan je, naime, odrastao u malom selu Smokinje, nedaleko Gruda, a niti kilometar dalje u Poganoj Vlaki živjela je Bandićeva obitelj, s kojom su Bogdani ostali bliski, i nakon što su se prijatelji rasuli po bijelom svijetu. Kao jamstvo je Bogdan ponudio stan u Zagrebu.


'Naši stari su bili od davnina prijatelji. Tako smo odgojeni, da prijatelju i susjedu pomažemo. S Milanom su mi se mišljenja razilazila jedino dok je bio u komunističkoj partiji. Sad kad je u nezavidnoj situaciji i ne može se braniti iza rešetaka, osjećao sam moralnu obvezu pomoći prijatelju u nevolji', rekao je Bogdan.

Inače, ovaj širokobriješki poduzetnik u Hercegovini je poznat kao dobrotvor, često je donirao novac u humanitarne svrhe i pomagao ljudima u nevolji. Hrvatska ga je javnost mogla vidjeti kad je u izbornoj noći Bandić jurio za Mostar staroj majci u bolnicu. Ondje je Bandića, uz gradonačelnika Mostara Ljubu Bešlića, dočekao upravo Bogdan.

Direktno.hr doznaje i kako je svoju nekretninu u Zagrebu kao jamčevinu za Bandića ponudila Bogdanova sestra Zdenka Čolak te još nekoliko Bogdanovih prijatelja. Dio svoje zgrade je već ranije ponudio i Bandićev odvjetnik Krsnik.