KOŠARICA ZA RTL

Mesiću bilo 'dosta tih sra...' pa prekinuo intervju

11.02.2010 u 20:34

Bionic
Reading

'Dosta mi je tih sranja', ljutito je, odlazeći, doviknuo novinarki RTL-a Ivani Brkić predsjednik na odlasku Stipe Mesić, otkriva Novi list. Prvi put u deset predsjedničkih godina, predsjednik Mesić u četvrtak je, nezadovoljan pitanjima, prekinuo intervju

Kada je novinarka RTL televizije Ivana Brkić ustrajala u pitanju podržava li glavnog odvjetnika Mladena Bajića zato što ga ovaj 'nečim drži u šaci', Stipe Mesić je ljutito ustao i napustio prostoriju.

Prema pisanju riječkog dnevnika, dogodilo se to nakon dvadesetak minuta napetoga intervjua u knjižnici Predsjedničkog ureda, gdje Mesić najčešće razgovara s novinarima.

Predsjedniku se najprije nije svidjelo novinarkino inzistiranje da je Jadranku Kosor svojedobno optuživao da je nelegalno stekla stan, a danas joj to više ne predbacuje.

Zasmetao mu je i novinarkin pokušaj raščišćavanja je li ili nije svojedobno zvao direktora Podravke Zdravka Šestaka, želeći direktoru SMS-a Srđanu Mladiniću pomoći da tvrtka dobije Podravkin kredit.

Potom je novinarka Mesića pitala podržava li Bajića jer ga ovaj 'nečim drži u šaci'. Predsjednik je uzvratio da to pitanje smatra 'glupim'. Novinarka je ustrajala, a Mesić ustao i otišao.

Ivana Brkić pokušala ga je dva ili tri puta pozvati da ne prekida razgovor, ali to ga je samo dodatno naljutilo. 'Dosta mi je tih sranja', rekao je i otišao.

Zanimljivo je da snimatelji, koji su s dvije kamere snimali intervju za nedjeljnu emisiju 'Intervju tjedna', nisu ni pokušali snimiti predsjednika kako ustaje i odlazi, nego su ostali mirno stajati pored kamera na stativima.

Od novinarke Ivane Brkić, kao ni od uredništva RTL-a, izjavu nismo uspjeli dobiti, a na telefon nam se nije javila ni glasnogovornica RTL-a Nataša Roksandić. Događaj nisu željeli komentirati ni u Uredu predsjednika.