ZBOG REHABILITACIJE GENERALA

Mesić 'oprao' Vidoševića i Bandića

26.11.2009 u 13:50

Bionic
Reading

'Neću podržati nijednoga predsjedničkog kandidata ako javno i potpuno transparentno ne otkrije izvore, ali i iznose kojima financira kampanju. Ako to ne učine, bojim se da će se poslije javljati mnogi kojima su ostali dužni i tražiti da im podmire račune', rekao je predsjednik

'Ja sam svoje kampanje odradio potpuno transparentno i nikome nisam ostao dužan. U mojem slučaju, ljudi koji su me podržali nisu to činili iz osobnog interesa, već su prepoznali moj program otvaranja Hrvatske prema euroatlantskim integracijama i nužnost provođenja mnogih reformi', također je rekao predsjednik Stjepan Mesić na proslavi 60 godina osnutka bivše Tvornice parnih turbina u Karlovcu koja se održala u pogonima Alstoma, jedne od sljednica bivše Jugoturbine.

Govoreći o rehabilitiranju umirovljenih generala, Mesić je rekao da o tome govore oni koji nisu upoznati s hrvatskim zakonima i Ustavom.
'O generalima mnogi svašta lupaju, a da prije uopće nisu pročitali norme koje propisuje hrvatsko zakonodavstvo. Da su to učinili, znali bi da se u Hrvatsku vojsku, nakon što se napune određene godine, ne može vratiti nitko, pa ni generali. To ne mogu učiniti ni ja ni bilo koji drugi predsjednik', rekao je Mesić, a piše Večernji.hr

Ponovno je upozorio i na nesređenost biračkih popisa naglasivši da je na taj problem osobno upozoravao nakon svakih izbora. 'Kritike su najprije svi prihvaćali, no nakon toga nitko ništa nije poduzeo da se birački popisi zaista i dotjeraju u red. Zato će se i nakon ovih izbora govoriti da su glasali mrtvi. To se neće dogoditi jedino u Varaždinu, i to zbog toga što je groblje pod videonadzorom', u svom stilu odgovorio je Stjepan Mesić.

Oko uhićenja u HAC-u bio je suzdržan rekavši tek da se ne želi miješati dok institucije države odrađuju svoj posao. Ipak, naglasio je da se danas Hrvatska zbog svoga pravnog aparata ne treba sramiti pred Europskom unijom, no treba pustiti da institucije rade bez pritiska javnosti i politike. Nije želio komentirati ni eventualnu odgovornost, u ovom slučaju, ministra Kalmete.