SASTANAK JOSIPOVIĆ - DODIK

Mesić: Ne vjerujem Dodiku nijednu riječ!

01.06.2010 u 20:53

Bionic
Reading

Susret predsjednika Ive Josipovića s premijerom Republike Srpske protekloga vikenda, nakon kojeg su uslijedile izjave o 'vrlo uspješnom sastanku', za HTV je komentirao bivši predsjednik Stjepan Mesić, koji s Dodikom, sjećamo se, nije imao baš dobre odnose

Dodik provodi politiku koja je nastavak Miloševićeve politike i ja mu ne vjerujem nijednu jedinu riječ', rekao je bivši predsjednik Mesić za 'Dnevnik' HTV-a.

Josipović je nakon sastanka s Dodikom u Derventi dao tipične izjave kao nakon sastanka s bilo kojim drugim visokim dužnosnikom neke zemlje i rekao da podupire suradnju s Republikom Srpskom. Posebnost je bila samo u pitanju izbjeglica koje se, nažalost, i danas tiče i jedne i druge strane.

Josipović je jednom prilikom rekao kako nema razloga da ne vjeruje Dodiku, ali Mesić je izjavio da su njegove procjene drugačije te je dodao da on nije imao potrebu svaki put se ispričavati. 'Ja sam se ispričao u izraelskom Knessetu i Beogradu', rekao je Mesić.

Mesić je Josipoviću za prvih 100 dana na Pantovčaku dao ocjenu 'vrlo dobar' i rekao da su Josipovićevi potezi u BiH 'nastavak jedne pozitivne politike'.