BIVŠI PREDSJEDNIK U AKCIJI

Mesić dubrovački hotel prodaje bogatom Libanoncu

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Stjepan Mesić ponudio je hotel 'Belvedere', posljednji nakon rata razrušeni dubrovački hotel, jednom bogatom Libanoncu koji ima tvrtku u Kuvajtu

To informaciju potvrdio je za Slobodnu Dalmaciju i Rikard Rosseti, savjetnik gradonačelnika Andra Vlahušića, koji je viđen u društvu s Mesićem.

'Istina je da je bivši predsjednik posjetio hotel 'Belvedere' u društvu s potencijalnim kupcem, Libanoncem koji ima posao u Kuvajtu. Kako je gradonačelnik Vlahušić bio zauzet, ja sam bio s njima dok su obilazili hotel – kazao nam je Rosseti dodajući kako je dubrovački gradonačelnik Libanonca poslije primio u svojem uredu.

'Činjenica da ga je u Dubrovnik doveo bivši predsjednik Stjepan Mesić dovoljno govori o ozbiljnim namjerama. Libanonac je pogledao čitav hotel, puno toga ga je zanimalo. Tražio je da mu se dostave određeni podaci te nam poručio kako će se sigurno vratiti', kaže Rosseti.

'Belvedere' bi se na dražbi, nakon što su radnici zbog neisplaćenih plaća pokrenuli stečaj, trebao naći sredinom veljače, a ovih dana očekuje se da manjinski vlasnik Ina objavi prodaju svoga vlasničkog udjela kako bi vratila svoja potraživanja od 6 milijuna eura. Hotel koji je u većinskom vlasništvu hrvatskog poslovnjaka Zvonka Stojevića na procjeni je bio tri puta.

Prvi sudski vještak procijenio ga je na 22 milijuna eura, drugi na 15, a treći na 16,8 milijuna eura, pa se očekuje da će se u tim iznosima kretati cijena 'Belvederea' koji se prostire na 45.000 četvornih metara jedne od najatraktivnijih lokacija u Dubrovniku. Prema DPU na tom mjestu predviđen je luksuzni hotel sa 300 soba, koncertnom i kongresnom dvoranom te podzemnom garažom sa petstotinjak parkirnih mjesta.