IGRE BEZ GRANICA

Merkelicu i Hollandea zbližio je - nogomet

07.02.2013 u 09:56

Bionic
Reading

Angela Merkel i Francois Hollande u srijedu navečer su se susreli na prijateljskoj nogometnoj utakmici između Francuske i Njemačke gdje su više vremena posvetili zajedničkoj ljubavi prema sportu nego europskom susretu na vrhu što se u četvrtak i u petak ima održati u Bruxellesu

'Sve je to uzbudljivo kao i sjednica Europskog vijeća', komentirala je njemačka kancelarka, odgovarajući na pitanje francuske televizije TF1, u društvu francuskog predsjednika u poluvremenu utakmice. 'Lijepo je prvi put biti ovdje na Stade de Franceu', rekla je.

'(Kancelarka) voli nogomet, to se vidi', istaknuo je Hollande, i sam veliki ljubitelj nogometa.

Dan prije europskog summita, dvoje čelnika je razgovaralo u jednom salonu na stadionu. 'Istaknuli su spremnost da predsjednici država i vlada Europske unije postignu dobar dogovor' o europskom proračunu za razdoblje 2014.-2020., glavnoj temi bruxelleskog summita, doznaje se od savjetnice u Elizejskoj palači.

Glasnogovornik Merkel je isto tako kratko rekao da su 'imali kratak, ali intenzivan susret' radi pripreme summita kako bi 'vidjeli kako bi mogao izgledati dogovor'.

Nakon susreta sjeli su na tribine i gledali utakmicu organiziranu u povodu 50. obljetnice francusko-njemačke pomirbe proslavljene u Berlinu prije dva tjedna.

'Sportom se narodi približavaju', ocijenio je francuski predsjednik. Premda se razilaze u mnogim pitanjima, dvoje čelnika dijele zajedničku ljubav prema nogometu, dodaje AFP.