Andres Manuel Lopez Obrador

Meksički predsjednik će iznajmljivati mlaznjak svog prethodnika za vjenčanja i rođendane

29.03.2022 u 10:44

Bionic
Reading

Meksički predsjednik u ponedjeljak je objavio da će se luksuzni mlaznjak njegova prethodnika ubuduće privatno iznajmljivati za posebne prigode, poput vjenčanja i rođendana, nakon što ga je njegova vlada u posljednje tri godine pokušala bezuspješno prodati

Avion će se izajmljivati da bi mogao ostvarivati prihod", rekao je Lopez Obrador na redovitoj jutarnjoj konferenciji za novinare.

Najam zrakoplova za prigode kao što su vjenčanja, rođendanske zabave ili za 'incentive' putovanja (nagradna putovanja tvrtki za dobar radni učinak radnika), omogućit će plaćanje troškova za njegovo održavanje, rekao je.

Sukladno dogovoru, zrakoplov će se nalaziti u novoj zračnoj luci Mexico Cityja u Santa Luciji, sjeverno od glavnog grada koju je vlada svečano otvorila prošli tjedan, rekao je predsjednik, istaknuvši da državni službenici neće smjeti koristiti mlaznjak.

Oglasivši prodaju mlaznjaka po cijeni od 130 milijuna dolara, Lopez Obrador je Boeing 787 Dreamliner svoga prethodnika Enriquea Pene Nieta zadržao kao simbol političke korupcije i ekstravagancije.

No do danas nije uspio naći kupca koji bi bio spreman platiti punu cijenu.