ministar tvrdi

Medved: Vlada sluša glas hrvatskih branitelja, Pupovca neću komentirati

27.09.2019 u 18:56

Bionic
Reading

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u petak kako je Vlada učinila veliki iskorak u rješavanju poteškoća braniteljske populacije kao i da osluškuje njihov glas dok odnose s čelnikom SDSS-a Miloradom Pupovcem u vladajućoj koaliciji nije želi komentirati.

"Slušamo glas hrvatskih branitelja i hrvatskih ratnih vojnih invalida stradalnika Domovinskog rata. Danas ovdje nije temu koalicijski partneri i politika nego smo ovdje ohrabriti najteže stradalnike Domovinskog rata i usmjeravati ih prema očuvanju svog zdravlja i očuvanju zajedništva," rekao je Medved upitan o odnosima u vladajućoj koaliciji prilikom otvaranja 25. Svehrvatskih športskih natjecanja invalida Domovinskog rata.

Ovdje smo, kazao je, isključivo zbog hrvatskih ratnih vojnih invalida. "Svakodnevno razgovaramo s hrvatskim braniteljima te smo u dijalogu i partnerstvu s udrugama proisteklim iz iz Domovinskog rata," kazao je Medved. Kazao je i kako nema informacija o mogućem prosvjedu u Vukovaru te je podsjetio kako je prošlog ponedjeljaka bio na obljetnici 204 brigade u Vukovaru te je razgovarao s hrvatskim braniteljima u tom gradu.

Postoje, rekao je, određene  poteškoće koje muče grad Vukovar, a vezane su za procesuiranje počinitelja  teških kaznenih djela ratnog zločina. "Želim jasno kazati da je ova vlada učinila i na tom tragu iskorak, oformila je poseban tim istražitelja, a MUP intenzivno provodi radnje procesuiranja  počinitelja  teških kaznenih djelu ratnih zločina. Mogli smo jučer svjedočiti u Sisačko-moslavačkoj županiji, načelnik PU izvijestio o podizanju pet kaznenih prijava protiv  pet počinitelj teških kaznenih djela ratnog zločina. Postoji čitav niz  mjera  i prostora gdje možemo napraviti u konačnici  iskorak ali to opet moramo raditi u dijalogu jer dijalog nem alternative," zaključio je Medved.