ministar branitelja

Medved: Mogući odlazak Žalac iz Vlade je pitanje za stranačka tijela

25.03.2019 u 13:32

Bionic
Reading

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u ponedjeljak je upitan treba li ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac otići iz Vlade, odgovorio da je to pitanje za HDZ-ova stranačka tijela

"To je pitanje za stranačka tijela i za odluku koja će se tamo donijeti", izjavio je Medved na pitanje treba li Žalac otići iz Vlade s obzirom da se svakog dana doznaju novi detalji oko mercedesa i njezine kume Marijane Obradović, koja je izavala prometnu nesreću u alkoholiziranom stanju i pobjegla s mjesta nesreće.

Na opasku da je "takvih mercedesa sve više", jer će se i HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić naći pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa, i pitanje kakvu poruku time HDZ šalje građanima, Medved je kazao: "Treba svaki taj predmet posebno proanalizirati i vidjeti ima li tu eventualno kakvih elemenata koji nisu zakoniti. Ali, protivnik sam a priori odmah donošenja presuda bez sagledavanja svih okolnosti vezanih za konkretan predmet".

Na podsjećanje na izjavu Žalac da joj "podmeće netko iz HDZ-a" Medved je poručio da će se o tome razgovarati na stranačkim tijelima, gdje Žalac treba predstaviti svoja saznanja.

Medved, koji je nazočio otvaranju sajamske manifestacije "Domaće je domaće" na Trgu bana Jelačića, također je komentirao to što Ljiljana Zmijanović, koja je imala potporu Ministarstva branitelja, nije prošla na izboru za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka.

"Ne mogu ulaziti u proces izbora. Gospođa je kao hrvatska braniteljica dobila potporu Ministarstva hrvatskih branitelja u skladu sa Zakonom o hrvatskim braniteljima. Ne znam koji su bili ključni kriteriji i nisam sudjelovao u procesu izbora, tako da to ne mogu komentirati", istaknuo je.