31. obljetnica

Medved čestitao 3. gardijskoj: Slavne Kune dale nemjerljiv doprinos, podnijeli ste nemjerljivu žrtvu

29.04.2022 u 09:38

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u petak je čestitao 31. obljetnicu ustrojavanja 3. gardijske brigade Kuna svim njenim pripadnicima, koji su, istaknuo je, od Vukovara i Posavine, zadarskog zaleđa i krajnjeg juga Hrvatske dali nemjerljiv doprinos

"Poštovani pripadnici 3. gardijske brigade Kune, dragi prijatelji, čestitam vam 31. obljetnicu ustrojavanja slavne 3. gardijske brigade. Vaše domoljublje i odvažnost vodilo vas je u obrani i oslobađanju naše domovine. Od Vukovara i Posavine, preko zadarskog zaleđa pa sve do krajnjega juga dali ste svoj nemjerljiv doprinos i podnijeli golemu žrtvu", istaknuo je ministar hrvatskih branitelja Medved.

Poručio je kako svim poginulim i umrlim Kunama odajemo dužnu počast, u nadi da ćemo pronaći i sve naše nestale jer to je hrvatski prioritet, a "obiteljima žrtava odajemo priznanje za svu patnju i bol koja nikada ne prestaje".

Uoči 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, rekao je Medved, "prisjećamo se kako su Kune među prvima ušle u oslobođene Okučane".

Pripadnici Kuna proslavili su svoju brigadu na ponos domovine, dodao je.

"U Domovinskom ratu pokazali smo snagu zajedništva, koja nas je dovela do konačne pobjede", istaknuo je ministar Medved i pozvao pripadnike 3. gardijske brigade da budu ponosni na svoja djela, koja zauvijek ostaju u temeljima hrvatske državnosti, slobode i neovisnosti.

Na obilježavanju 31. obljetnice 3. gardijske brigade Kune danas u Vukovaru sudjelovat će i ministar obrane Mario Banožić, izaslanik premijera Andreja Plenkovića.

U Crkvi sv. Filipa i Jakova bit će služena misa, a ministar Banožić položit će vijenac i zapaliti svijeće na Spomen obilježju na vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata za poginule i nestale pripadnike Kuna. U 12 sati u Hrvatskom domu Vukovar bit će održana Svečana akademija.