tenisko čudo

Međugorje: Otac Marina Čilića uoči finala otišao na misu

16.07.2017 u 13:40

Bionic
Reading

Zdenko Čilić jutros je, uoči teniskog finala u Wimbledonu na kojemu će njegov sin Marin odmjeriti snage protiv veterana Rogera Federera, bio na misi u Međugorju. Fotografije je objavila agencija Pixsell

Da u obitelji Čilić ima važnu ulogu posvjedočio je svojedobno hrvatski teniski as, rodom iz Međugorja. 

'Kada kažem otkuda dolazim, ljudi najčešće pomisle na Gospu. Teško mi je reći ima li ona veze s ovim mojim teniskim čudom, ali znam da mi je vjera jako puno pomogla u karijeri. To se pogotovo odnosi na razdoblje u kojem sam proživljavao teške trenutke. Znam da mi je vjera dala puno snage i unutarnjeg mira, a u mom Međugorju osjećam posebnu energiju koja me ispunjava', objasnio je Čilić.

  • +5
Otac Marina Čilića na misi uoči finala u Wimbledonu Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Novi list podsjeća da je Marin Čilić do rane tinejdžerske dobi nastupao pod zastavom BiH, države u kojoj je rođen 28. rujna 1988. godine. No, ispostavilo se da Bosna i Hercegovina nije pretjerano zainteresirana za nadarenog dječaka.

'Trebao je negdje putovati da nastupi za reprezentaciju BiH, ali očekivali su da sve troškove plati sam. U Hrvatskoj su se ukazali bolji uvjeti, i to je bio taj put. Jednostavno, tako se moralo napraviti', objasnio je Zdenko Čilić novinarima Dnevnog Avaza u rujnu 2014. godine, kada je Marin osvojio US Open.