JESTE LI IH VIDJELI?

Među nestalima i maloljetnica s tek rođenom bebom

19.10.2012 u 16:42

Bionic
Reading

Deset osoba nestalo je na području Republike Hrvatske prošlog tjedna, među kojima su 14-godišnja djevojka i njezina tek rođena beba, a traga se za još tri osobe koje su nestale ranije u listopadu. To su Lara Jurić (16), Senada Blagajčević (46) i Dino Šišić (16). Kako biste se lakše uključili u zajedničko traganje s policijom za nestalima, donosimo vam njihove fotografije i kratke podatke iz Nacionalne evidencije nestalih osoba. Ako nekoga od njih negdje vidite ili posjedujete bilo koju informaciju o nekome od njih, odmah nazovite 192 ili posjetite najbližu policijsku postaju

Nikolina Majdek (17) otišla je s adrese boravišta Sv. Mateja 70A u Zagrebu 12. listopada i nema je već sedam dana. Visoka je 162 centimetra, srednje je tjelesne građe, ima plavu kosu i zelene oči te nije poznato u što je bila odjevena.

U subotu, 13. listopada, s adrese prebivališta Matije Gupca 82 u Suhopolju je otišla godinu dana mlađa Sandra Protrka (16). Ona je visoka 167 centimetara, srednje je tjelesne građe, ima kestenjastu kosu, svijetloplave oči i ovalno lice.

U Zagrebu se od nedjelje, 14. listopada, traga i za Marijanom Marković (17). Marijana se udaljila s adrese boravišta Tuškanac 13, u crnim trapericama, crnim gornjim dijelom trenirke, bijelim tenisicama, a sa sobom je nosila roza ispisanu torbu. Visoka je 162 centimetra, slabije je tjelesne građe i ima smeđu kosu.

Nadalje, Valentini Posarić (17) izgubio se svaki trag 15. listopada. Ona se tog ponedjeljka s adrese stanovanja u Vrbovcu, Vladimira Nazora 23, uputila prema Željezničkom kolodvoru u Vrbovcu otkud je trebala vlakom doputovati u Zagreb, no nestala je. Valentina je visoka 160 centimetara, srednje je tjelesne građe, ima smeđe crnu kosu, smeđe oči i ovalno lice, a na lijevom obrazu madež. Bila je odjevena u crnu jaknu s kapuljačom, bijelu majicu dugih rukava s roza poprečnim linijama, svjetlije plave traperice, smeđe tenisice, a sa sobom je imala manju bijelu putnu torbu.

Istoga dana, 15. listopada, u Rijeci je nestao 16-godišnji Denis Begović. On se udaljio s adrese boravišta Vukovarska 49, u nepoznatoj odjeći i još se nije vratio. Visok je 175 centimetara, ima plavu kosu i plave oči.

Četrnaestogodišnji Mateo Talić otišao je u sivoj trenirci 15. listopada s adrese boravišta Ulica braće Vidulića 56 u Malom Lošinju u nepoznato i još ga nema. Njegova fotografija snimljena je prije pet godina, a visok je 167 centimetara, slabije tjelesne građe, ima smeđu ravnu kosu i smeđe oči.

Njegova vršnjakinja Dijana Bakunić (14) nestala je u Lipiku u utorak, 16. listopada. Otišla je s adrese boravišta Trg dr. Franje Tuđmana 1. Visoka je 155 centimetara, srednje je tjelesne građe, ima kestenjastu ravnu kosu, smeđe oči, ovalno lice te tetovažu leptira na lijevoj podlaktici. U vrijeme nestanka bila je odjevena u bijeli pernati prsluk, crne hlače i crnu vestu, a sa sobom je ponijela šareni ruksak.

U Zagrebu se 17. listopada, s adrese Vinogradska 29, udaljila Marija Liberati (60) i od tada joj se gubi svaki trag. Marija ima plavu kosu i jače je tjelesne građe. Nije poznato u što je tada bila odjevena.

I posljednje prijavljene nestale osobe su četrnaestogodišnja Zvjezdana Oršoš i njezino novorođenče. Za njima se traga od srijede, 17. listopada, kada je mlada majka omotala svoju bebu u svijetloplavu dekicu i otišla sa zagrebačke adrese Nazorova 49. Zvjezdana je visoka 160 centimetara, srednje je tjelesne građe, ima smeđu kosu i smeđe oči, no policija, nažalost, ne posjeduje njezinu fotografiju. Kamo je otišla s tek rođenom bebom u naručju, ne zna se. Bila je odjevena u kratku traper jaknu i traperice.