DIVLJAČKI OKRŠAJ U RADIĆEVOJ

Među napadačima na policiju i petero maloljetnika

28.02.2011 u 12:04

Bionic
Reading

Od 39 muškaraca koji su u subotu, 26. veljače, u Radićevoj ulici napali policijske službenike Interventne jedinice Policije, njih 34 stari su između 18 i 56 godina, dok je petero maloljetnika od kojih najmlađi ima 15 godina, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka (PUZ)

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja četvorica maloljetnih napadača pušteni su na slobodu, jedan se nalazi u prihvatnoj stanici, a svi punoljetni napadači odvedeni su u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, rekla je glasnogovornica PU zagrebačke Jelena Bikić.

Uhićeni su bili u skupini nekoliko stotina izgrednika, djelomično maskiranih kapuljačama, šalovima i podignutih okovratnika, noseći transparentne uvredljivog sadržaja, koji su se izdvojili iz mase okupljene na Trgu bana Jelačića, gdje se održavao prijavljeni prosvjed branitelja.

Izgrednici su krenuli prema Markovom trgu, a dolaskom do zaštitne ograde u Radićevoj ulici napali su policiju kamenjem, opekama, staklenim bocama, bakljama, raketama, petardama, s namjerom probijanja policijskog kordona. Jedan od napadača urinirao je na zaštitnu ogradu, izvijestila je glasnogovornica Bikić.

U tim napadima izgradnika ozlijeđen je veći broj policajaca i napadača, oštećena su službena vozila MUP-a, razbijene su ukrasne svjetiljke, ulazna vrata u zgradu te stakla na stanovima, galerijama i trgovinama u Radićevoj.

Izgrednici su još sinoć, nakon kriminalističke obrade u policiji, dovedeni na sud gdje su im uzeti osobni podatci, nakon čega su odvedeni u zatvor u Remetinec.

Nakon ispitivanja na zagrebačkom Županijskom sudu, koje je počelo jutros, istražni suci trebaju odlučiti hoće li ih pustiti da se brane sa slobode ili ih zadržati u 48-satnom pritvoru.