NOSITELJ LADONJINE LISTE

Mauricio Licul najavio kandidaturu za istarskog župana

09.11.2012 u 21:58

Bionic
Reading

Mauricio Licul, pulski vijećnik i predsjednik Središnjeg odbora Ladonje najavio je da će se na predstojećim lokalnim izborima kandidirati za nositelja Ladonjine liste. Iako se očekivalo da će kandidaturu za župana ili gradonačelnika Pule iz redova Ladonje ponajprije najaviti Plinio Cuccurin, mladi magistar elektronike ga je s najavom pretekao

Naime, kako pojašnjavaju, Cuccurinova manja medijska eksponiranost u cilju je veće afirmacije drugih Ladonjinih kadrova, a ono što Ladonjino čelništvo priželjkuje je da se u rad uključi što više novih slobodnomislećih ljudi.

Hoće li se na Ladonjinim predizborima Licul kandidirati za funkciju župana ili gradonačelnika Pule, odlučit će u dogledno vrijeme, budući da još nije poznat termin održavanja predizbora. No hoće li se u predizbore kao kandidat za župana uključiti i Plinio Cuccurin, u Ladonji još ne otkrivaju.

'Ne mogu vam reći ni da ni ne', kaže glavni tajnik Ladonje Ivo Uccio Miletić. Pojašnjava kako je interni dogovor da se Ladonja ne centralizira oko jedne osobe, a budući da je Cuccurin dva puta bio nositelj Ladonjine liste, doduše za različite funkcije, odlučio se na neko vrijeme povući.
'Cuccurin je i dalje član Ladonje, no više je posvećen radu u tvrtci. Veliki doprinos Cuccurina je da je uspio zainteresirati ljude i pokrenuti Ladonju', ističe Ladonjin glavni tajnik Miletić.

Voljom Ladonjinih glasača Cuccurin je 2009. na predizborima izabran za kandidata za župana, a bio je i nositelj Ladonjine liste na zadnjim parlamentarnim izborima. Podsjetimo, Ladonji je ulazak u Sabor izmaknuo 'za dlaku' odnosno za 190 glasova.

'Ladonja je prva u Hrvatskoj provela postupak predizbora kako za izbor kandidata za župana tako i za sastavljanje liste za Sabor', kazao je Licul, ističući i kako je Ladonja također prva u Hrvatskoj u svoj Statut ugradila i odredbu o zabrani da se ista osoba kandidira više od dva mandata na istu funkciju.

'Upravo stoga očekujem da će se na predstojećim izborima pojaviti nova imena i novi ljudi. Kandidati Ladonje bit će oni koji dobiju najviše glasova građana', kaže Licul, naglasivši da se na Ladonjinim predizborima mogu kandidirati svi građani Istre, koji prihvaćaju demokratična načela.