PROHUJALO S VIHOROM

Matić: Neka izađu na izbore, mogli bi osvojiti milijun i pol glasova

20.08.2015 u 11:52

Bionic
Reading

Najavu branitelja koji deset mjeseci prosvjeduju u šatoru ispred Ministarstva branitelja da bi se mogli povući uoči izbora da ih se ne bi povezivalo ni s jednom političkom opcijom resorni ministar Predrag Matić komentirao je nakon današnje sjednice Vlade

'Ono što govorim cijelo vrijeme ponavljam i sada - nisu imali nijednog razloga za prosvjed. Očito je došao nalog od šefova da se povuku jer ne ispunjavaju ciljeve za koje su došli pred Ministarstvo. Ne želim više gubiti vrijeme na njih, pomalo će mi biti žao kad odu i volio bih da ostanu', kazao je Matić citirajući na kraju poznatu rečenicu iz filma 'Prohujalo s vihorom': 'Iskreno, draga, nije me briga.'

Upitan što misli o tome da bi branitelji mogli izaći na izbore, Matiću je to pitanje sjelo na volej.

'E, tu ih podržavam, to je pravi način da se vidi politička snaga. Tvrde da iza njih stoje svi hrvatski branitelji. Branitelja ima pola milijuna, gotovo svi su oženjeni i tu već dolazimo do brojke od milijun birača, a svatko u prosjeku ima jedno dijete i tu već dolazimo do milijun i pol. Želim im da osvoje dvije trećine u hrvatskom parlamentu', cinično je prokomentirao Matić.

Na pitanje vezano uz dvojezične ploče u Vukovaru, ministar je kazao kako se sve što je govorio prije godinu dana pokazuje točnim.

'Sve je bilo politički instruirano. Žao mi je što me branitelji nisu poslušali tada, a nisu jer su imali drugačije političke instrukcije', zaključio je Matić.