MINISTARSTVO VS. HOO

Mateša laže, osigurali smo 15 posto više novca za sport

19.12.2013 u 15:34

Bionic
Reading

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) reagiralo je na jučerašnju izjavu Zlatka Mateše, predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), na skupštini HOO-a kada je rekao kako će se u 2014. godini za sport izdvojiti 8,5 posto manje novca nego u 2013. godini

U MZOS-u tvrde da je u državnom proračunu za 2014. godinu osigurano 185.974.898 kn, što je, kažu, petnaest posto više nego u 2013. godini.

'U iznosu su i prihodi od igara na sreću, a iskustva proteklih godina upućuju na to kako su ti prihodi u pravilu veći od planiranih pa se može očekivati da će u 2014. godini biti još više novca za sport. Žalosno je da gospodin Mateša kada govori o izdvajanjima iz državnoga proračuna RH za sport stavlja znak jednakosti između ukupnih izdvajanja za sport i izdvajanja koja se za javne potrebe izdvajaju preko HOO-a', navode u Ministarstvu.

Dodaju kako je primjetno da je financiranje sporta na lokalnoj razini u opadanju, a naglašavaju i kako veliko opterećenje u cjelokupnom proračunu sustava sporta predstavljaju izdvajanja za gradske sportske dvorane u Zagrebu, Splitu i Varaždinu.

'Pogrešni potezi ranijih politika, čije posljedice još uvijek osjećamo, a kojima nažalost i dan danas svjedočimo, najvidljiviji su na primjeru rizičnog financiranja upitnog projekta Sportske televizije', zaključuju u Ministarstvu.