ŠIBENIK

Masline u vojarni obrat će hrvatski branitelji

10.11.2009 u 17:01

Bionic
Reading

Povjerenstvo za imovinu Vlade RH donijelo je odluku prema kojoj se Zajednici udruga HVIDRA-e Šibensko-kninske županije dopušta branje maslina u masliniku bivše vojarne Bribirskih knezova u Šibeniku, kazao je danas na konferenciji za novinare predsjednik šibensko-kninske HVIDRA-e Mladenko Spahija

Podsjetio je kako su masline 1995. godine posadili ročnici i pripadnici tadašnje 113. šibenske brigade HV-a, a sadnice su kupili odvajanjem novca iz svojih dnevnica. Ta je odluka Povjerenstva, kazao je Spahija, rezultat tromjesečnog pregovaranja i lobiranja šibensko-kninske HVIDRA-e da dobije dopuštenje za branje 839 stabala maslina u vojarni Bribirskih knezova.

'U lobiranju su nam pomogli naši saborski zastupnici. Istu smo dozvolu i lani tražili, ali je nismo dobili. Branje maslina počet će čim prestanu kiše, a ulje ćemo dati u dobrotvorne svrhe', kazao je Spahija.

Kako bi se spriječilo propadanje uroda, branje maslina i donaciju ulja šibenskom Caritasu pokušala je organizirati i aktualna šibenska gradska vlast, no do danas unatoč nastojanjima nisu dobili nikakav odgovor iz mjerodavnih državnih institucija. Prošlotjedne medijske napise i izjave šibenskog gradonačelnika Ante Županovića o tomu da tu koči spora državna administracija, Spahija je danas nazvao objedama gradskih čelnika na račun državnih institucija.