polufinale SP-a

Što se to događa? Marokanci otkazali sve letove za Dohu, tvrde da im Katar više ne da dovlačiti navijače

14.12.2022 u 14:06

Bionic
Reading

Royal Air Maroc (RAM), marokanski nacionalni avio prijevoznik objavio je da otkazuje sve današnje letove za Dohu zbog ograničenja koje su postavile katarske vlasti

Marokanci su mislili prevesti veliki broj navijača na polufinale svjetskog prvenstva kojeg Maroko igra danas protiv Francuske u 20 sati, piše Reuters.

"Nakon najnovijih ograničenja koja su nametnule katarske vlasti, Royal Air Maroc (RAM) sa žaljenjem obavještava klijente o otkazivanju njihovih letova koje obavlja Qatar Airways", stoji u priopćenju avio prijevoznika.

  • +6
Slavlje navijača Maroka na ulicama Pariza Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT

Ured za međunarodne odnose katarske vlade nije odgovorio na Reutersov zahtjeve za komentar. Royal Air Maroc je ranije naveo da će ponuditi 30 dodatnih letova kako bi pomogao navijačima da dođu do Katara na polufinalnu utakmicu protiv Francuske u srijedu navečer, ali u utorak je RAM rekao da je planirano samo 14 letova.

Otkazivanje sedam planiranih letova za srijedu znači da je RAM mogao letjeti samo na sedam letova u utorak, ostavljajući na cjedilu navijače koji su već rezervirali ulaznice za utakmicu ili hotelske sobe. RAM je rekao da će nadoknaditi troškove zrakoplovnih karata i ispričao se kupcima.