NE ODUSTAJU OD PAŠNJAKA

Markići sa 300 krava proveli noć na otvorenom

Krave traže pašnjak (4)

Krave traže pašnjak (4)

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Četrnaesteročlana obitelj Markić sa svojih je 300 krava noć provela ispred općinske zgrade u Semeljcima
Davor Javorovic/PIXSELL

Davor Javorovic/PIXSELL

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Markići od jučer prosvjeduju jer su na javnom natječaju izgubili zemlju koju su 16 godina obrađivali. Za gubitak zemlje izravno optužuju HSS-ova načelnika općine Grgu Lončarevića.

'Mi obavještavamo i policiju i Državno odvjetništvo i USKOK da istraže ovaj slučaj. Tu je napravljen veliki kriminal i nepravda', kaže Zoran Markić.

Dok god im se ne vrati zemlja, Markići će sa svojim kravama prosvjedovati u središtu Semeljaca. 'Mi ne tražimo da oni uzmu od nekoga zemlju, pa da daju meni, to bi bila sramota. Ne bih htio otimati od nekoga zemlju, samo želimo ovu na kojoj smo radili', kazao je Stipo Markić.

Ministar poljoprivrede Petra Čobankovića ogradio se od ovog problema tvrdeći da nema veze s natječajima koje raspisuju i provode općinske vlasti. Pozvao je HSS-ova načelnika općine Semeljci da sam riješi problem nastao nakon raspodjele državne zemlje.

'Ja nemam ingerenciju. Neka svatko izvoli svoj dio posla odrađivati. Najlakše je prebacivati sve na državu, a biti taj koji će donositi odluke, a država neka odgovara za te odluke. E, ne može tako', kazao je Čobanković.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi