PROTIV NA BRAČNOM REFERENDUMU

Markić i Karamarko manjina na svojim biračkim mjestima

05.12.2013 u 10:45

Bionic
Reading

Na proteklom bračnom referendumu 55,90 posto Zagrepčana (188.757) koji su izašli na birališta zaokružilo je ZA, a 43,50 posto (146.859) ih je bilo PROTIV. Među biračkim mjestima na kojima su dominirali protivnici bračne diskriminacije nalaze se i dva vrlo zanimljiva, jer su na njima svoje ZA zaokružili veliki pristaše inicijative 'U ime obitelji'. Jedna je sama liderica pokreta Željka Markić, a drugi je lider konzervativnog HDZ-a Karamarko. Ispostavilo se tako da oni koji se zalažu za diskriminaciju manjina također pripadaju nekoj manjini

Riječ je o glasnogovornici braka samo za heteroseksualce Željki Markić i šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku, čija je stranka bila velika logistička i moralna potpora inicijativi 'U ime obitelji'.

Na Markićkinom glasačkom mjestu u prostorijama mjesnog odbora u Ulici Matka Laginje 19 njezinu opciju je zaokružilo 33,33 posto Zagrepčana, odnosno 63,32 posto građana glasalo je PROTIV referendumskog pitanja 'U ime obitelji'.

Na Karamarkovom biračkom mjestu u VII gimnaziji, Kneza Mislava br. 12, sa 63,49 posto pobijedili su protivnici ustavnog cementiranja heteroseksualnog braka. Opciju ZA zaokružilo je 35,60 posto birača.

Svi smo mi neka manjina

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić povodom ustavnog cementiranja heteroseksualnih brakova često je isticala kako je referendum o braku prvi korak prema diskriminaciji jedne manjine u Hrvatskoj. 'Ako danas dozvolite diskriminaciju jedne grupe, bez obzira na to što mislili o toj grupi, budite sigurni da ćete sutra na dnevnom redu biti vi, jer svatko od nas, prema nekom od kriterija, uvijek pripada i određenoj manjini', kazala je Pusić.


Biračko mjesto Željke Markić


Karamarkovo biračko mjesto