OBLJETNICA POSKOKA

Markač pozvao na oprost, Vrsaljko na novu Oluju

15.10.2013 u 17:40

Bionic
Reading

U Zadru je svečano obilježena 23. godišnjica osnutka Specijalne jedinice policije Poskoci. Svečana akademija održana je u zadarskom Kazalištu lutaka, a uz zapovjednike Poskoka i predstavnike vlasti okupljenima se u ime predsjednika Udruge specijalne policije Josipa Klemma obratio general Mladen Markač

'Ovdje sam s vama kako suborac i prijatelj, a ne kako general. Mi specijalci smo djeca policije, a policija je danas pomalo zaboravljena kao i njezin učinak u Domovinskom ratu', kazao je general Markač. Govoreći o ratnim vremenima i žrtvi koju su branitelji podnijeli pozvao ih je da pokušaju oprostiti

'Onaj koji jako mrzi neće mirno spavati i neće moći uživati u miru i slobodi. I zato pozivam branitelje da gradimo lijepu našu bez obzira na to što danas možda postoje sile koje ne žele dobro Hrvatskoj. Zajedništvom ćemo pobijediti te sile i živjeti u domovinu za kakvu smo se borili', rekao je general Markač.

Skupu se, među ostalima, obratio i zapovjednik Svemir Vrsaljko koji je naglasio kako je Hrvatskoj potrebna nova Oluja.

'Ovo danas nije država za kakvu su se branitelji borili', kazao je Vrsaljko koji problem vidi u činjenici da je država predana onima koji nisu razumjeli prolivenu krv.

'Budimo svjesni i odgovorni za ovo vrijeme, Hrvatskoj je potrebna nova Oluja, ne daj Bože oružana, ali u mentalnom i moralnom sklopu, potreban nam je pokret otpora protiv zla koje se čini svom narodu. Zar nije tužno da se četiri milijuna ljudi ne može prehraniti u ovoj Bogom danoj zemlji', zapitao se Vrsaljko.