AFERA KARLOVAČKA BANKA

Marija Šola platila stolariju bivšem guverneru Rohatinskom!

21.06.2013 u 08:14

Bionic
Reading

Marija Šola, jedna od glavnih osumnjičenih u aferi Karlovačke banke, platila je 200 tisuća kuna novu stolariju i ogradu oko kuće bivšeg guvernera HNB-a Željka Rohatinskog, i to u vrijeme dok je bio guverner

KakoVečernji list neslužbeno doznaje, Drago Lipošćak, vlasnik Stolarije Lipošćak iz Karlovca, Mariji Rohatinski, supruzi bivšeg guvernera, postavio je stolariju na njenu privatnu kuću, za što je njemu i bravaru koji je izradio ogradu 200 tisuća kuna platila Karlovačka banka.

Naime, taj je podatak karlovački obrtnik prvo zatajio, ali je, kako saznajemo, kasnije ipak promijenio iskaz. Negirao je bilo kakvu poslovnu suradnju s obitelji Šola ili Rohatinski. Naveo je samo da je prije 10-ak godina sinu guvernera Rohatinskog izradio ormar, što je uredno plaćeno.

Večernji doznaje također da Marija Rohatinski i Marija Šola još nisu ispitane o ovom posljednjem slučaju, ali da će vjerojatno uskoro biti. Činjenica je da ovi podaci u istrazi o Karlovačkoj banci bacaju novo svjetlo na ulogu nekadašnjeg guvernera Željka Rohatinskog iako nije posve jasno je li Rohatinski uopće znao za poslovnu suradnju supruge i svoje nekadašnje školske kolegice.

Ono što je sigurno Večernji je list objavio prije mjesec dana u razgovoru s Dragom Lipošćakom – da je Stolarija Lipošćak u blokadi i upitni su poslovanje ali i opstanak tvrtke. D. Lipošćak tada nam je rekao da nema nikakve veze s poslovnim transakcijama s obitelji Šola te da za njih nikad nije odrađivao poslove kako bi opravdao kredite u Karlovačkoj banci. Kazao nam je da ima kredite u spornoj banci, ali da nemaju veze sa spornim slučajem, da je tražio odgodu njihove otplate, ali da mu upravo uprava Sandija Šole to nije odobrila, odnosno njegova ga je uprava i blokirala.