KRENIMO OD ISTINE

Maras: Priznajte, Oreškoviću, da je Karamarko premijer!

16.02.2016 u 10:53

Bionic
Reading

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras pozvao je premijera Tihomira Oreškovića neka prizna da je postao slučajni premijer i da je prvi čovjek Banskih dvora zapravo prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko, ali je pritom pozvao Oreškovića da izmijeni izborni zakon kako se više nikada ne bi ponovila prevara da predsjednik Vlade postane čovjek koji nije izabran u Sabor

'Gospodin Orešković nas je pozvao da u javnim raspravama širimo toleranciju, pozivamo se na istinu i pričamo o budućnosti. Slažem se. Trebamo biti tolerantni u svojim raspravama prema svemu, ali ne i prema onome što ugrožava temeljne vrijednosti na kojima počiva naš Ustav i naša domovina. Tu bi i on pomogao da sam ne proizvodi razloge za takve rasprave i da se ogradi te smijeni one u svojoj vladi koji su direktno odgovorni za takve rasprave', napisao je Maras na svojem Facebooku.

Na toj se društvenoj mreži, podsjetimo, jutros oglasio Orešković apelirajući na više tolerancije u javnom dijalogu koji, po njegovoj ocjeni, postaje sve oštriji, a Maras je odvratio kako se i on 'zalaže da polazište za rasprave bude i istina te da govorimo o budućnosti. Tako je istina da prije tri mjeseca nitko u Hrvatskoj nije želio njega za premijera pa ni sam Karamarko, koji se tako i sada ponaša, a u budućnosti bi trebalo izmjeniti zakon o izborima da premijer može postati samo osoba koja je izabrana u parlament'.

'Dakle, gospodine Oreškoviću, ne vraćajte nas svojim kadrovskim rješenjima u prošlost, priznajte istinu da ste slučajno postali premijer, da je pravi premijer Karamarko i mijenjajte zakon da se takva prevara birača u budućnosti više nikada ne ponovi', poručio je Maras.