šef zagrebačkog sdp-a

Maras: Plenković je kralj prolongacije i nedonošenja odluka

06.02.2020 u 12:35

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras prozvao je u četvrtak premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, nakon što je HDZ amandmanima na izmjene GUP-a ponovno odgodio odluku oko GUP-a, da je "kralj prolongacije i nedonošenja odluka"

"HDZ je danas ponovno odgodio svoju odluku. Plenković je kralj prolongacije i kralj nedonošenja odluka, jadno je kako u Zagrebu obnašaju vlast HDZ i Bandić i kako ne slušaju građane", poručio je Maras na konferenciji za novinare ispred Gradske skupštine, gdje su udruge organizirale glasan prosvjed protiv izmjena Generalnog urbanističkog plana (GUP) Zagreba.

Maras je istaknuo da na inicijativu SDP-a oporbeni gradski zastupnici traže referendum o GUP-u. "Ne očekujemo od HDZ-a podršku, ali neka građani vide tko je za to da oni odlučuju, a tko je za to da interesi kumova i određenih lobija imaju od GUP-a koristi. S te strane, mislim da je građanima sve jasno i da je dosta ove politike", poručio je Maras.

Na pitanje misli li da će gradonačelnik Milan Bandić pristati na 15 HDZ-ovih amandmana, Maras kaže kako je to "samo politička igra".

"Smiješno je da smo mi u Hrvatskoj danas taoci odnosa Bandića i Plenkovića, hoće li Bandić podržavati Plenkovića u Saboru i hoće li Plenković podržavati Bandića u Gradskoj skupštini", kaže Maras.

"To je jad i čemer hrvatske politike, to su Bandić i Plenković", poručio je šef zagrebačkog SDP-a.