TUŽBA ZA KLEVETU

Manolić se razišao s Nobilom i traga za novim odvjetnikom

04.09.2015 u 19:23

Bionic
Reading

Josip Manolić, nekadašnji visoki dužnosnik jugoslavenskih tajnih službi, ali i jedan osnivača HDZ-a s početka devedesetih, još uvijek traži odvjetnika koji će ga na sudu braniti od tužbe predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka

Karamarko je tužio Manolića za klevetu, uvredu i sramoćenje zbog njegovih izjava da je kandidat za budućeg premijera svojedobno bio doušnik Službe državne sigurnosti. Iako se u medijima pisalo da će poznati odvjetnik Anto Nobilo zastupati Manolića, i to kao gotova stvar, njih dvojica još uvijek nisu dogovorila suradnju, što nam je priznao i sam Manolić.

Osim Nobila, u igri je još jedan odvjetnik čijeg imena se Manolić nije mogao ili želio sjetiti.

'Nisam još uvijek raščistio s time da taj odvjetnik preuzme slučaj i još uvijek je Nobilo u igri. Već je ranije bio moj odvjetnik, pa sam ga uzeo u rezervi', kazao je za tportal Manolić.

O Nobilu kao Manolićevu odvjetniku spekulira se još otkad je Karamarko podnio tužbu, sredinom srpnja, pa smo ga prije 10 dana nazvali da čujemo kako teče priprema obrane za sud.

Odvjetnik nam se javio SMS porukom kako je upravo došao godišnjeg odmora, nije još vidio gospodina Manolića i nema potpisanu punomoć, već samo usmeno obećanje da će ga zastupati. 'Kada dobijem punomoć, čujemo se', napisao je odvjetnik. Od tada od odvjetnika Nobila ni glasa. Inače lako dostupan odvjetnik, već tri dana ne javlja se na telefon. Pozivi su preusmjereni na tajnicu koja svaki put ljubazno objasni da je odvjetnik u Zagrebu, primio je poruku da ga tražimo u vezi zastupanja gospodina Manolića i da će se javiti. Nije se javio.

Jesu li se Manolić i Nobilo razišli, ima li Manolić problema s pronalaženjem odvjetnika ili jednostavno kalkulira, teško je reći u ovom trenutku. Jedno je sigurno, odvjetnika još nema, a prvo ročište je sve bliže.

Slučaj Manolić-Karamarko
izaziva pažnju javnosti, posebno jer bi mogao imati implikacije na parlamentarne izbore u koje predsjednik HDZ-a ulazi kao favorit.

Podsjetimo, Karamarko je angažirao uglednog odvjetnika Veljka Miljevića koji je u nedavnom razgovoru za tportal kazao da ne očekuju da će slučaj utjecati na ishod izbora, posebno jer očekuje da će dugo trajati zbog velikog broja svjedoka i dokumenata koji se očekuju na suđenju.

Dodatni začin cijelom slučaju dao je prošle nedjelje bivši predsjednik Ivo Josipović, koji je u intervjuu za Večernji list neočekivano stupio Karamarkovu obranu, rekavši da je dok je bio predsjednik, vido popis suradnika Udbe i da na njemu nije bilo Karamarka.