HND NAKON PRIJETNJI NOVINARU

'Mamićem se trebaju baviti policija i DORH!'

23.12.2010 u 10:02

Bionic
Reading

Jučerašnji primitivni ispad i otvorene prijetnje Dinamovog izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića novinarima, nažalost je samo još jedan u nizu takvih incidenata. Nažalost, brojni apeli da se Mamića ignorira nisu pali na plodno tlo, pa se ovakvi ispadi ponavljaju svako malo

Na Mamićeve prijetnje novinaru tportala Borutu Šipsu reagirao je i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka.

Inače je stav Hrvatskog zbora sportskih novinara da se Zdravka Mamića bojkotira, ali nažalost tu nema pomoći. Čim krene sa svojim uvredama, psovkama i prijetnjama mnoge TV kamere se pale i zaboravljaju na bojkot. To je objektivan probem jer općeg bojkota nema pa se ni njegove prostote ne mogu zaobići. Njime se treba baviti policija i Državno odvjetništvo i u našem ćemo priopćenju tražiti reakciju državnih tijela. Nažalost, ovo nije prvi puta, ali valjda će jednom tome doći kraj', rekao je Zdenko Duka, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva.

Neka Mamić odgovori na Šipsovo pitanje!

Hrvatsko novinarsko društvo još jednom oštro prosvjeduje zbog divljačkog ispada izvršnog dopredsjednika NK Dinamo Zdravka Mamića, koji je novinaru tportal.hr-a Borutu Šipsu jučer nakon sjednice Skupštine kluba prijetio premlaćivanjem, uz uvrede i psovke kakve se rijetko mogu čuti i u najprimitivnijem govoru ulice.

HND podsjeća da je ovo samo posljednji u dugačkom nizu prostačkih ekscesa Dinamovog funkcionara, od kojih apsolutno nijedan dosad ni na koji način nije sankcioniran, te da su meta njegovih napada u pravilu kolege novinari koji nastoje korektno odraditi svoj posao.

Ovim putem HND poziva policiju i Državno odvjetništvo da najhitnije ispitaju sve okolnosti posljednjeg incidenta i iskoriste sve svoje zakonske ovlasti kako bi se novinare ubuduće zaštitilo od vrijeđanja i prijetnji premlaćivanjem, čak i smrću u nekim slučajevima.

Kao društveno odgovorna udruga, HND javno poziva sve institucije pravne države da konačno utvrde poštuju li se u 'Dinamu' Zakon o sportu i ostali pravni propisi Republike Hrvatske, te kolegi Borutu Šipsu i cijeloj javnosti pruži odgovor na pitanje na koje je Zdravko Mamić odbio odgovoriti.