IN MEDIAS RES

Mamić: Neka se Jovanović ne iživljava na meni i mojoj obitelji

28.03.2012 u 20:12

Bionic
Reading

Zdravko Mamić gostovao je u HTV-ovoj emisliji In medias res govoreći o aktualnom trenutku Dinama i hrvatskog nogometa u odnosu na ministra Jovanovića, novinare, navijače...

Zdravko Mamić bio je u srijedu navečer gost emisije In medias res na HTV-u, a osvrnuo se na kriminal u hrvatskom nogometu, korupciju, na odnos s ministrom Jovanovićem...

'Pozivam Jovanovića da podnese ostavku, jer je nekompetentan da obnaša svoju funkciju. On bi trebao služiti narodu, a ne glumiti suca svemu i svačemu. Način na koji on govori o nogometu je sramotan. On mora individualizirati krivnju, a ne optuživati kolektiv', na početku je poručio Mamić.

'Jako mi je žao što se gospodin Jovanović nije želio sučeliti se sa mnom u ovoj emisiji', dodao je Mamić.

'Što on govori, pa Dinamo u 12 godina niti dana nije bio blokiran, mi nikad ne kasnimo s plaćama. A oni nama svejedno stalno šalju kontrole, inspekcije... Neka se primi pravoga posla, a ne da se iživljava na meni, mojoj obitelji, Dinamu', dodao je Zdravko Mamić.

Objasnio je zašto ima česte ispade.

'Ispričavam se za svu štetu koju sam napravio svojim ispadima, no oni su posljedica nemoći da se civiliziranim načinom nešto napravi', rekao je izvršni predsjednik Dinama.

Misli da u Hrvatskoj postoje dvostruki kriteriji.

'Sramotno je da nijedna institucija ne reagira na one koji mi prijete smrću, na one koji vrijeđaju moju djecu, moju ženu, moju majku'.

Voditelj Petar Vlahov pitao ga je za agenciju njegovog sina Marija.

'Prije 15 godina bio sam van Dinama, no tada sam ulagao u mlade igrače. Moj sin nikada, ali nikada, nije napravio neki posao u Hrvatskoj. On nikad nije radio u moju korist. A nedavno je ivratio licencu tako da nas više ne mogu optuživati. Ako je bilo sukoba interesa, onda potpisujem da me odmah pošalju na Goli otok'.

Na temu zarade na igračima Dinama, prvo čovjek 'modrih' bio je vrlo izravan:

'Nikad, ali nikad nisam na nikome zaradio, ali sam na jednom igraču izgubio više nego neka obitelj može zaraditi za cijeli život. To je Eduardo da Silva, na njemu sam izgubio milijun eura'.