PODUZETNIK U NASTANKU

Maloljetnik u Zagrebu putem interneta iz Njemačke, Nizozemske i Velike Britanije naručivao drogu pa je preprodavao

03.08.2020 u 13:42

Bionic
Reading

Zagrebačka policija obavijestila je o 'domišljatom' maloljetniku koji je internetom naručivao drogu te je kasnije prodavao diljem Zagreba

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i promet drogama'. Naime, sumnja se da je osumnjičeni protivno odredbi članka 3 Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje tijekom 2020. godine putem poštanske usluge, od pošiljatelja iz Njemačke, Nizozemske i Velike Britanije nabavljao amfetamin i MDMA pakirane u pismovne pošiljke, koje je potom preuzimao u poštanskom uredu u Zagrebu. Nakon što bi pošiljku preuzeo, drogu bi sakrio u kući, također na području Zagreba, nakon čega bi je dalje preprodavao.

Nadalje, tijekom srpnja 2020. godine u poštanskom uredu u Zagrebu zaprimljene su poštanske omotnice iz Nizozemske, Njemačke i Velike Britanije unutar kojih se nalazilo 54 tableta MDMA, dvadeset perforiranih tableta u ovom trenutku nepoznatog kemijskog sastava i 1,4 grama MDMA te sto tableta MDMA.

Pretragom kuće na području Zagreba policijski su službenici pronašli 13 tableta zasad nepoznatog kemijskog sastava i 8 grama MDMA. Sveukupnu je pronađeno 154 tableta MDMA, 53 grama amfetamina i 9,4 grama MDMA. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici protiv osumnjičenog podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.