zataškani sudar

Malenica: Prometna nesreća razlog je odlaska šefice USKOK-a, ostavku je tražila Hrvoj-Šipek

18.04.2023 u 19:13

Bionic
Reading

Ivan Malenica, ministar pravosuđa potvrdio je gotujući u Dnevniku Nove TV da je razlog za ostavku Vanje Marušić, ravnateljice USKOK-a, prometna nesreća s materijalnom štetom koju je prouzrokovao njen vozač

Malenica je naveo da je ostavku od Marušić zatražila Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek.

'Kasno popodne sam dobio dopis glavne državne odvjetnice. Dostavljeno je izvješće u kojem se navode razlozi - sama činjenica je da je glavna državna odvjetnica zatražila ostavku' kazao je Malenica i dodao da je je posrijedi prometna nesreća s većom materijalnom štetom.

Istaknuo je da će u narednim danima reagirati DORH.

Dodao je da se u dostavljenom izvješću navodi da je glavna državna odvjetnica od ravnateljice Uskoka zatražila ostavku zbog propusta u obavljanju državnoodvjetničke uprave.

"Posrijedi je prometna nesreća s većom materijalnom štetom", rekao je Malenica, kazavši kako vjeruje da će u narednim danima Državno odvjetništvo pojasniti sve okolnosti.

Najavio je da će on dati suglasnost u narednim danima.

Dnevnik Nove TV objavio je da je Marušić zataškala prometnu nesreću koju je s početkom 2022. izazvao službeni vozač.

Upitan je li zabrinut za funkcioniranje Uskoka, ministar je rekao da je Uskok dio Državno odvjetništva i da će glavna državna odvjetnica poduzeti određene poteze u vidu nastavka normalnog funkcioniranja Uskoka.

"Kad se ostavka prihvati tada će, vjerujem glavna državna odvjetnica imenovati vršitelja dužnosti, tada će se vjerojatno provesti i natječaj. Sve je na Državnom odvjetništvu da u ovoj situaciji u kojoj se nalazi Uskok osigura sve da Uskok nastavi neometano s radom", rekao je.

Ravnateljica Uskoka Vanja Marušić uputila je zahtjev za prestankom rada iz osobnih razloga, izvijestilo je Državno odvjetništvo. Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek u utorak je poslijepodne zaprimila pisani zahtjev ravnateljice Uskoka za prestankom rada iz osobnih razloga, ističe se u priopćenju DORH-a.

Vanja Marušić je 16. studenoga drugi put imenovana ravnateljicom Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta na vrijeme od četiri godine.

Marušić je za ravnateljicu Uskoka prvi puta imenovana u studenome 2018. kada je na toj dužnosti zamijenila sadašnju europsku tužiteljicu Tamaru Laptoš.

Vanja Marušić Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL