PREMIJERKA KAO KRSNA KUMA

Mala Ivana Purda dobila i kršteno ime – Jadranka

01.10.2011 u 11:53

Bionic
Reading

Premijerka Kosor bila je danas krsna kuma maloj Ivani Purdi i time ispunila obećanje koje je dala njezinu ocu Tihomiru nakon njegova puštanja na slobodu iz zeničkog zatvora gdje je proveo dva mjeseca pod optužbom za ratni zločin i prijetnjom izručenja Srbiji

Svečanost krštenja, kojoj su uz Jadranku Kosor nazočili i drugi vodeći ljudi HDZ-a, održana je u crkvi Sv. Filipa i Jakova u Vukovaru, neposredno prije održavanja još jednog stranačkog 'mini-sabora', ovoga puta u Petoj izbornoj jedinici, čime je vladajuća stranka nastavila svoju predizbornu kampanju.

Mala Ivana Purda, koju je krstio fra Ivica Jagodić, ponijela je kršteno ime Jadranka po svojoj krsnoj kumi. Po završetku svečanosti, Jadranka Kosor nije htjela dati izjavu novinarima, pa se nije moglo doznati što je darovala kumčetu.

Što su dobili od krsne kume nije htio reći ni Tihomir Purda, no TV-kamerama nije promaknuo zlatnik. No što je još bio dar za krštenje, nije poznato. 'Kad sam izašao iz zatvora, dogovorili smo se da premijerka Kosor bude kuma našem četvrtom djetetu. Premijerka je to obećala, a ona što obeća i ispuni', rekao je ponosni otac Tihomir Purda.

Vukovarski branitelj Tihomir Purda uhićen je početkom godine na graničnom prijelazu Orašje, prilikom ulaska u BiH, zbog postojanja srbijanske optužnice po kojoj je počinio ratni zločin u Vukovaru u jesen '91. U pritvoru je proveo dva mjeseca

I prije uhićenja znao je da je supruga Slobodanka trudna, no za boravka u zatvoru doznao je da će roditi kćer. Po izlasku iz zatvora, za što je Vlada po njega poslala svoj zrakoplov, došao je i osobno zahvaliti premijerki Kosor te predložio da bude kuma njegovu četvrtom djetetu. Jadranka Kosor to je prihvatila te potvrdila svoju odluku za posjeta Purdinoj obitelji u Vukovaru.

Četvrto dijete u obitelji Purda rodilo se krajem lipnja, a među prvima Tihomiru i Slobodanki rođenje kćeri Ivane čestitala je upravo premijerka Kosor. Tri mjeseca kasnije 'nekako se pogodilo' da se krštenje malene Ivane i Mini-sabor HDZ-a za Petu izbornu jedinicu događaju istog dana.

Inače, Tihomir Purda se za svakog posjeta Vukovaru ili vukovarskom kraju ne odvaja od premijerke Kosor, bilo da je riječ o neformalnim susretima s građanima, raznim manifestacijama lokalnog karaktera ili, pak, državnom protokolu.