MASAKR U KRIŽEVCIMA

Majka i kći završile na psihijatriji

01.03.2009 u 15:00

Bionic
Reading

Teško ranjeni devetnaestogodišnji Tihomir Matoić preminuo je jutros u bolnici, nakon što ga je u subotu navečer teško ranio Stjepan Rošker. Pomahnitali ubojica iz Križevaca ubio je još troje ljudi, među kojima i 14-godišnju djevojčicu

S tri hica u trbuh teško je ranio Tihomira Matoića (19), inače dečka starije kćerke ubijenog muškarca, a on je preminuo u nedjelju ujutro u bolnici u Koprivnici. Nakon stravičnog zločina, ubojica je pobjegao, a za njim su u potragu krenuli policajci iz PU koprivničko-križevačke te specijalci iz ATJ Lučko.

Pobjegao je pješice i njegov se automobil još nalazi ispred kuće rodbine koju je poubijao.
Matoić je bivši juniorski igrač Dinama, a zadnju godinu igrao je za seniore NK Križevci, no ljetos se ozlijedio i u posljednje vrijeme nije igrao.

Preživjela sudionica masakra, Sinišina supruga Snježana Rošker, nalazi se na psihijatriji koprivničke bolnice zajedno sa svojom starijom kćerkom Sanelom (20) koja je u trenutku ubojstva radila u kafiću Latino, gdje je povremeno radila studirajući istodobno etnologiju na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

Policiju je prvi pozvao Renato Šatvar, susjed Roškerovih, u subotu u 20.52. 'Negdje iza pola devet čuli smo nekoliko pucnjeva i prvo smo pomislili da netko nešto slavi, no kad sam čuo vrisak, izišao sam na ulicu gdje sam vidio svoju kumu Snježanu kako trči i viče: 'Ubili su mi muža!' Uvukao sam je u naš dućan i onda smo čuli da joj je vjerojatno ubijeno dijete i svekrva. Ja sam prvi nazvao policiju, a po dolasku policije sa svog sam mobitela nazvao kuću Roškerovih, to je bilo u 21.14. Javio mi se Matoić. Rekao je da je ubojica izišao iz kuće, ali on ne može jer je teško ranjen. Odmah sam to prenio policiji da mogu u kuću, no čini mi se da je potrajalo više od pola sata dok je policija ušla u kuću i hitna odvezla ranjenog Matoića', kaže Šatvar. Dodaje da je Snježana Rošker od ubojice pobjegla skočivši kroz prozor.

Prema pričanju Šatvarovih, ubojica Stjepan Rošker, koji stanuje u Lepušićevoj ulici na broju 170, bivši je djelatnik nekadašnjeg Trgovačkog poduzeća Križevci, a navodno je bio i sudionik Domovinskog rata, i to u svojstvu kuhara. Oni ne znaju je li ubojica imao priznati PTSP, no kazali su nam da je Stjepan bio šećeraš. Drugi susjedi kažu da je ubojica bio eksplozivna osoba i sklon alkoholu, te je u nekoliko navrata zbog vožnje u pijanom stanju kažnjavan.

S ubijenim bratićem Sinišom Stjepan je bio u lošim odnosima zbog neriješenog vlasništva vinograda u obližnjim Mladinama. No, sukob dvaju bratića navodno ne traje dugo, možda tek mjesec dana, piše Jutarnji list.